2009 m. kovo 29 d., sekmadienis

Turgaus diena

Kadangi 18 metu pragyvenau tiesiai priesais pagrindini Siauliu turgu ir turgaus diena man - sventa diena, negalejome praleisti turgaus atrakciju ir Bankoke. Teisybes delei reikia pasakyti, kad cia vos ne kiekviena gatve yra atskiras turgus turgelis - maisto, shmutkiu, siuvenyru, gyvaciu ir vabzdziu, vel siuvenyru, maisto, maisto, maisto, maisto. Bet papildomai aplankeme dar du labai ypatingus. Musu nauja drauge taja Varaa, nuveze mus i Floating market - turgus ant vandens. Koki 60km nuo Bankoko tokiam valstieciu kaimelyje, kanaluose jau nuo senu laiku buvo turgus, kur ukininkai suplukdydavo savo isaugintas gerybes (kanalai skirti sodu drekinimui, masinu neturtingieji neturi, todel tenka plukdyti). Tai daugmaz turistu atrakcija, bet, kaip sake pati Varaa, ji ir pati su malonumu kartas nuo karto vaziuoja i turgu ant vandens, nes tik jame galima gauti svieziu vaisiu, tik ka nuskintu. Aisku, dabar daugiausiai turguje parduodama siuvenyru, bet ech tiek to, smagi ir neiprasta atrakcija. Ir vaisiai is tiesu skanus ir sviezi. O karsta....Tai babytes pardavejos toki smirdanti ir ruda kanalu vandeni, tik shliuksht shliuksht ant tu parduotdamu vaisiu:) Kadangi turgus - salia kokoso giraiciu, tai uzplaukeme (skaityti: uzsukome) i kokosu fabrikeli - pamateme, kaip is kokoso palmiu istraukiama sula ( metodas lygiai toks pat, kaip pavasari Pashvinio kaime kankinami berzeliai:) , o is tos sulos paskui gaminamas cukrus, kokosu medus, kurio skonis kaip karameles, ir visi kiti skanumynai. Labai saldu. Kita diena nusigavome i turgu turgu, visu turgu motina, kaip rasho informaciniuose bukletuose - Chatuchak savaitgalio turgu. Na, jis is tiesu didelis, net yra specialus jo planas, kaip zemelapis. Na, bet si karta nusivyleme, nes Gariunuose esam buve ne karta:) Na, gal cia tik knygu skyrelis ispudingas buvo: I turgaus is shmutkiu tema - siandien susipazinimo tikslais lankiau ir Bankoko prekybos centrus. Tai turiu pasakyti, kad tokios prabangos, prekiu gausos, pasirinkimo ir idomumo nemaciau ale niekur - gal net Niujorka nukonkuruoja Bankokas. Net man, visishkai nefifai, kuri siuo metu yra priverstinai ishsiinstaliavusi fifos gena, nes kuprine tik 50 litru talpos, virpejo sirdis, oi kaip virpejo:)

5 komentarai:

  1. skaitau, pirmuose kadruose labai bangkok dangerous jausti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Absolutely, man. Rita specialiai nufotografavo kibira su antro plano statistu krauju;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. issinstaliavusi fifos gena
    ha ha ha ot juokinga pasakkyta, ha ha ha a
    klausyk ritute, gal po to tavo sistema atgal to geno nebepriims????o gal uzsukite i bankoka kai jau atgal vaziuosit????tai galesit paimt keleta tu dideliu gariuniniu tashiu smutkeliu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikuciai,

    as jau pradejau jaustis nepatogiai...turiu prisipazinti

    nuo pat pirmos jusu keliones dienos kasdien, be isimciu, jums is paskos i Bankoka, i salas, visur kartu su jumis...jus taip gyvai viska aprasot, kad as jau ir skoni, ir kvapa, ir karsti jauciu.

    linkejimai nuo musu visu. Augustei dar vis daug klausimu, o Rapolui prasom daugiau drambliu ir laivu stambiu planu.
    Buciuojam

    AtsakytiPanaikinti
  5. taip, redai, mes praktiskai del sito filmo i ta turgu ir vaziaome - taip pat, kaip i pi pi sala del kito filmo:)
    Beatut, zinok as ta gena giliai kuprinej turiu paslepusi, kazkur salia sv.Agotos duonos. Tikiuosi, kad kelionei einant i pabaiga galesiu ishleisti pirkimo demona, nes siuo metu tai gerokai kankinuosi, turiu prisipazinti:)
    Linute, alia tai kaip fainei, kad keliauji kartu, mums vis smagiau:)Ir ner cia ko jaustis nepatgiai, tegul ir buna kaip kasdiene rutina - atsikeli, perskaitai ir eini toliau i diena:) Mums tai garbe- tai sakau visiems, kurie skaitote.
    o kokie klausimai Augustei? Rashykit, visus atsakysime:)

    AtsakytiPanaikinti