2009 m. kovo 14 d., šeštadienis

Man patinka, kai jos atstato raga

ir puola, taip sako Saulelis apie triggerfish, vieninteles zuvytes, kurios gindamos savo teritorija baksnoja nardytojus savo bukais kandziai, skirtais svitrinti zolytes nuo koralu :) Cia tai, ka labiausiai isiminiau apart to, kad reikia nuolat kvepuoti, nesprogdinti plauciu ir ausu bugneliu, nevaryt i nardymo kostiuma, nebent totaliai prispiria. Saulelis yra pirmas mano nardymo instruktorius, o as - pirmas jo mokinys po to, kai gavo instruktoriaus kvalifikacija (cia kad nepritruktu salycio tasku be senelio destytojo, Vysniausku namu ir t.t.) :) Man patinka mokymu tempas: vakare 2 val filmas, 2 val skaitymas ir 3 testai. Ryta aptariame testu atsakymus, pusvalandis laisvas ir plaukiam nardyti. Tada nuo 18:30 vel filmas, skaitymas ir testai, ryta aptariame rezultatus, o per pietus plaukiam nardyt. Rytoj vel nardomnardomnardom, o tada busiu open water diver. Full-time job praktiskai. Jurga, Mariau, cia tas pats ka jus daret Koh Tao, ar ne? Cia Mango Bay Vakar Rita plauke su mumis ir pagavo kaip zuvys tarso arbuza. Atlikdamas pratimus tas zuvis turejau ranka nustumineti nuo kaukes, bo jos ramiai plauke paziuret man i akis, nieko nebijodamos. O as tuo metu variau graksciai kaip ta bezdzione, kur juda pirminy sokinedama sonu ;) Siandien Rita nusprende nebeplaukt. Pasiryzo kitam rimtam isbandymui. Pati parasys kokiam ;)

11 komentarų:

  1. Jis is tiesu sviecia. Saulelis, instruktorius, net nepatikejo, kad jis neria pirma karta, nes taip jam gerai viskas sekasi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. laukiam posto apie šviečiančios ritos atradimus

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, Aisti, tas pats. Gal jau ir apie Advanced verta pagalvoti - gausi daugiau nėrimų. Pasveikink nuo mūsų Saulelį tapus instruktorium.

    Rit, ar ne per daug veikiate? :) nieko neveikti irgi veikimas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pirma pradzia pries ilga nieko neveikima bauginanti, patyriau savo kailiu.
    Niekis, dar savaite ir nurimsite, ir priprasite, ir ismoksite neskubeti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. aaa, tai supratau, jus sakote, kad is pradziu parintis del nieko neveikimo yra normalu, o paskui pripranti...Nes as jau sunerimau, kad nesu sutverta nieko neveikimui:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aisti,tavo veidas tai ne tik kad sviecia, ten visas svytejimas vyksta, va ir Redas pastebejo:)
    bet tikrai kaip koks butu nupleshes nuo veido kokia plevele, na zinai kaip sofos naujos buna aptrauktos su celofanu...tai tavo veidas dabar be celofano, toks laimingas laimingas :)...Rita lauksime transliacijos is tavo svytejimu...

    AtsakytiPanaikinti
  7. :)Yo, gaila tik aureoles nepavyko nufotografuoti. Kursus baigiau vakar, islaikiau egzamina, aplaisciau laikina pazymejima. Advanced tikrai eisiu, gal net dar Tailande. Paskui yra Resque diver, o EFR mes su Rita dar Lietuvoje pasidarem (Emergency First Responce). Patinka be kompromisu. Vakar nardem per stipru bangavima, tai egzamina laikiau ir po rifa nardziau vienu metu judedamas ne tik aukstyn/zemyn, pirmyn/atgal bet ir i sonus bangavimo ritmu. Kai pagauni sinchrona, gali laimes sokas nukratyt. Dar pakrato, kai laivas virs galvos pravaro per bangas. Visa oda jauti vibracijas. Zodziu, daugybe keistu potyriu, kurie taip uzkrete, kad dabar pasruvusiom akim ziuriu i jura ir skaiciuoju, kiek dar reikia neisgerti alaus, kad nusipirkciau Advanced kursus ir tilpciau i biudzeta.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ar jau pakoregavai mityba? Ar zuvis vis dar skanu? :))))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip tik pries valanda apie zuvies valgyma su Rita kalbejom :))) Saulelis nevalgo, nes yra beprotiska zuvies overcosumption. Bet man taip skanu, kad negaliu sustot ir prisiimti isipareigojimo nevalgyt. Tikrai skanu. Ypac cia. Vos pries keliolika minuciu isvalgiau kalmarus ir krevetes is Ritos Tom Yam :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. pazistu ta sviecianti veida is kiekvieno rimto nerimo i kazka naujo :) liuks, kad veidai vis giedryn!

    AtsakytiPanaikinti