2009 m. kovo 6 d., penktadienis

Krung Thep Maha Nakhon

Taip taju kalba vadinasi Bangkok. So far so good. Labai maloniai gomuri nuteikiants miestas, oro uostas modernu moderniausias, taxi - ryskiai ciklameno spalvos, gatves su medziais, daug turistu. Kol kas ir gyvename turistiniu ritmu, bandome prisitaikyti ir atsigauti. Tai labai puikiai sekasi. Griztat prie taju kalbos - nu nieko as nesuptantu, ka jie sako.....:) Ir tai yra taip juokinga.. Tai puikus kerstas mums, europieciams anglakalbiams, kurie isivaizduoja, kad juos turi suprasti visas pasaulis. Dabar supratau, kaip meistriskai jurga balta pamegdziojo tailandiecius, nes jie is tiesu ne kalba, o dainuoja. O angliskai jie isvis stebuklingai kalba. Prie neveikiancio tuliko parashyta "No open". Tailandiete gatveje man sako "Be kierfuuul, be kierfuuul, many many caaars". Aistis vis dar kalba grazia ispuoseleta britiska kalba, tipo " we would like the bill, please" arba " could you please reduce the volume of the air conditioning", tuo tarpu atgal gaunami tokie atsakymai - Pay? No condition? Nu zodziu, nerealu! O siandien viesbutyje stebejome tokia scena - japonu turistas, nemokantis angliskai, bando susishneketi su tailandiete, kuri jam reikalus aiskina angliskai...Glabalizacija... Pratinames toliau...

14 komentarų:

  1. Dziaugiames, kad sekmingai pasieket Bankoka. O as kaip visada reaguliariai uzsukdama i Beatos virtuve radau jusu nuotrauka. Rita tu sypsaisi, sypsokis daugiau. Ir buk gera, pamirsk darba. Linkejimai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu kazko google neleidzia man parashyt komentaro...vakar labai kankinausi kol perkeliau fotkes is telefono i kompa, bet pavyko tai kai turesiu minute atsiusiu, jums tik dabar klausimas ishkyla ar jos vis dar aktualiosS? juk jau esat thailande ir fotkes is londono oro uosto kaip pernykstis sniegas....:)
    nu bet vistiek atsiusiu...
    Aisti man labai patiko, kad atsikelei ryte ir ejei ieshkoti zmonai pusryciams vaisiu, suprantu taip bus nuo shiol kiekviena diena ....
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, Rita ir Aisti!

    Net nežinojau, kad leidotės į tokią avantiūrą! Tikrai labai labai drąsu, bet gal kai grįšite, jau ir krizė bus pasibaigusi, ir Lietuva turės (pa)tinkantį Prezidentą (-ę) ir viskas bus daug daug pakenčiamiau :-)

    Su malonumu skaitysiu Jūsų kelionės įspūdžius, todėl labai nespauskite.

    Geros kloties,

    Jurge

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ritut,
    kas link kalbos ir susikalbejimo, tai tave su tavo gestikuliavimu jie turetu suprasti be zodziu. Ypac ta "tualeto" (patraukimo uz menamos virvutes) zenkla!
    Labai uz jus smagu, teskite ieskojimus ir smagias blevyzgas!:)
    Rita, kokio ugio tamstele busit palyginus su vidutine taje (pala, ar taja - nezinau, kaip rasyt:)
    No tall?


    Linkejims abiems!
    Milda

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, bendraminciai!

    Rita, perskaiciau Tavo komentara musu blog'e, kaip supratau is Jusu blog'o - nuotykiai tik prasideda.
    Linkime smagiu nuotykiu ir neisblestanciu ispudziu. Mes nei minute nepasigailejom, kad keliaujam. Jei turesit kokiu klausimu - rasykit. Ir butu labai smagu susitikti, jei kartais busim netoliese!

    linkejimai is Kinijos,

    Kotryna ir Rytis

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki,

    Vilniuje irgi gerai...

    Atšilo iki +4
    Draugas sakė, kad girdėjo čiulbančius paukščius. Gal...
    Gėlės žydi ant palangių. Vyresni jau sodina pomidorus ten pat.

    Bandau save įtikinti... :)

    Jurgis

    AtsakytiPanaikinti
  7. As tik dabar irgi tas nuotraukas is Heatrow pamaciau. Dovile, zinok reikejo prisiversti sypsotis, nes alus dare savo:)
    beata, butinai atsiusk man fotkes i gmail, ok? aktualios jos bus visada, manau.
    Jurge - linkejimai. Tokia cia ir avantiura - kol kas tikrai labai simple - tajai labai jau pasistenge turistams patoguma visokeriopa padaryti.
    Milda, taip is tiesu teks daug gestkuliuoti, bet cia tik dar vienas skill'sas. O del ugio - ne tokia as jau ir zema su tajomis palyginti:)
    Kotryna - Ni hau, linkejimai atgal.
    Jurgi - siandien buvau budistu shventykloje, pirma karta gyvenime, beje. tai labai ten ramu ir oranziniai - dabar pagalvojau, kad 108 matyt irgi del to oranziniai?
    Vsem privet.

    AtsakytiPanaikinti
  8. na tai ką - pasidarote fake AP journalist ar photojournalist ID ir pirmyn nerte į Tailandą. Kur gyvenate Bankoke?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rambutri Village Inn. Is pradziu pasiemem kambari uz 800 batu su visais patogumais, o siryt po pusryciu persikeleme i fenini be "karsto" vandens uz 580. Tas "be karsto vandens", zinoma yra yra labiau privalumas, negu trukumas. Kodel uz tai numusa kaina? :)
    Beata, Tavo sausainukai sekmingai atkeliavo i Azija, t.y. arciau savo receptines tevynes. Mes juos vartojame labai saikingai, nes receptas karinis ne veltui. Vieno pirlnai pakanka, kad valanda alkis nebesibelstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Raga, mes labai nuosirdziai ieskojome to jusu rekomenduotojo, bet paskui jau nebieshkojom. Ir gerai, nes,pasirodo, jis buvo th rambutri, o ne soi. Anyway, shitas irgi geras, su basenu ant stogo - nu cia tai isvis neleistina prabanga, bet mes kazkaip ja pasinaudojome:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Budistų vienuolynai išdažyti ryškia oranžine spalva ne tik todėl, kad tai daro šviesesnį jų vidinį vaizdą, bet ir todėl, kad oranžinė yra šventa budistų spalva.

    Oranžinė spalva skatina džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Be to, tai saulės spalva, pasižyminti didele energija. Oranžinė spalva simbolizuoja judėjimą, galią, energiją ir dodnumą.

    Oranžinė spalva laikoma saulės spalva. Ji audrina emocijas, suteikia drąsos ir daro poveikį antrajai čakrai Svadhisthanai. Oranžinė spalva skirta kūrybinėms galiomis įgyvendinti. Tai pusiausvyrą ir kūrybą simbolizuojanti spalva.

    Auksinė - Dievybės spalva.

    OM

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nu kaip man patiko inkliuuuzas apie oranzine spalva - kaip tika SWB fane ismokau ji mintinai:) Rita, o kaip ten vyrukai - caculiu yra?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Rasele, zinokis su vyrukais cia nieko gero. Cia vyrams rojus, nes moterys - ojojo kokios grazios ir plius dar nuolankios - is akiu matosi.
    O su caculiais - sunku, kol kas graziausias ka maciau, tai toks lietuvis, A.Z.:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Beje, sveikinu Milda su pirmu komentaru jos gyvenime ir labai dziaugiuosi, kad ji parasei MAN:)

    AtsakytiPanaikinti