2009 m. kovo 17 d., antradienis

Storas, siurkstus, neprognozuojamas draugiskas straublys

Siandien ryta pabudome ir pavalge pusrycius padareme tai, ka planavome dar is vakaro. Pasiememe mocikeli, salos zemelapi, daug vandens ir pavarem (vel, beje par pati karstymeti - 11:30).
Rita, jau patyrusi mocikeliste, todel turejau igudziais pasivyti ja ir neparodyti, kad vairuoti mocikeli, kai mes ant jo sedim abu, o aplink laksto farangai ir vietiniai visom imanomom transporto priemonem, yra absoliuciai nejauku. Bet OK. Po pirmu 15 min gatvese delnai jau nebeprakaitavo ir netgi aplenkiau tris tailandiecius.
Varyt su automatiniu mocikeliu, kai pagauni jo kampa - neitiketina. Vejas, kontroliuojamas greitis, karstis, zemelapis ir dar zmonike su cekavecka sypsena lupose apsivijus nugara. Varem ir dainavom... Vaziavom paziuret krioklio, kuriame nebuvo vandens. Tuomet varem prie kito ir radom dramblius.
Safario nenorejom daryt, bet neitikenai draugiskas vaikinukas pakviete mus pazaist su 20 metu amziaus mama ir 14 men mazyliu. Paemem bananu (uz 10 kartu mazesne suma, nei prase dramblio priziuretojas Bangkoko gatveje) ir serem. Nors visaip lauzau galva, nerandu palyginimo jausmui, kuris apima, kai glostai dramblio straubli. Storas, siurkstus raumens gabalas, kuris juda neprognozuojamai ir nezinai, ko is jo tiketis. Bet kai praeina pirminis nejaukumas, norisi ji paimti ir dainuoti i snerves, kaip Rita dainavo i sampano buteli per musu ikurtuves 2006 m. :)
Biciuliai, palieskit dramblio straubli. Iskart pasitvirtina, kad homo sapiens toli grazu ne vieni sapiens sitoj planetoj.
Po drambliu nuvarem prie kito krioklio. Jame vandens irgi nebuvo. Mus pasitiko vienisas senukas, priziurintis restorana. Rita sako "no water, no farang". Jis patvirtino. Karsta vasara, kriokliai isdziuvo, niekas neatvaziuoja paziuret.
O cia Rita uzfiksavo kaip as verciuosi nuo krioklio, arba tiksliau - i ji. Uzlipau i virsu, pasemt vandens i kepure, zmonike nusprende nufotkint, pasauke, kad atsisukciau, atsisukau, pasikeite svorio centras ir slydau. Juokingiausia tai, kad Rita jau buvo nuspaudusi fotomygtuka, todel fotikas uzfiksavo butent griuvimo momenta. Traumu kaip visada jokiu, tik "sudo kandes snukis" :)
Paskui juroj lijo ir zaibavo, o mes stebejome spektakli is spa, i kuri atvaziuoja atsistatyti susivareliai europieciai.
Taip ir praleidom diena. Mocikeli pasilikome, nes spejome apziureti tik puse salos. Rytoj is pat ryto pusryciauti varom i Haad Rim - siaubinga vieta, i kuria tusintis ir narkasintis per kiekviena menulio pilnati suvaro tukstanciai baltaodziu gaideliu.

9 komentarai:

  1. nu labai labai skaitosi sitas jusu blogas. o kai dar kiekviena diena. varykit taip ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. pamirsau pasirasyt. cia buvo lora.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O bananus jie valgo nuluptus? Drambliai?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pagaliau.. Jau galima užčiuoti įspūdį, kad jūs įsijautėt ir atsipalaidavot.. Pagaliau.. sveikinu!
    :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Beje, antrinant Aisčio pastebėjimui apie dramblius: http://fun.mivzakon.co.il/flash/video/2344/2344.html
    Anyta vakar atsiuntė :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, keliauninkai. O tai kada Lietuvos 1000-mecio proga padubliuosit sv. Brunona? Gi reiktu kokia nors misija atlikt. Gal koki ciabuvi jau but laikas pakrikstyti - bent buteliu alaus? ne per galva - i pilva.
    Aleliuja

    AtsakytiPanaikinti
  7. kolegė iš viršaus teisi - transliacijoje užčiuopiamas naujas dažnis... net smagu pagalvot, kiek dar visko bus aprašyta :]

    AtsakytiPanaikinti
  8. labu dienu,

    Prigavom jumi :)jei jau taip sutapo..kad esam visi toje pacioje saloje, gal kada kartu kokiu sulciu isgeriam? mes mielai:)

    http://kainorisidalintis.blogspot.com/

    linkejimai,
    Laimona&Martynas

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laimona, per velai pamatem jusu zinute, tai nespejom grizt is papuludimio i 7/11. Susiderinsim nauja laika dar siandien, jei jusu vakaras dar nesuplanuotas.
    Vaida, Redai, po jusu komentaru susimastem - koks naujas daznis? :) Mums regis, kad niekas nepasikeite. Na bet nevermind :) Vaida, Tavo linkas i dramblius - superinis. Jauciu jie ir Mocarta straubliu sugrotu, jei kas atristu grandines nuo kojos ir nemustu bambukine lazdele per galva. Visai kaip zmones :) Rasa, bananus valgo su zieve. Bet ta mazoji nuotraukoje butinai issilupdavo, o zieve ispjaudavo. Kol suvalgydavo babana visa burna issiterliodavo. Velgi, kaip mazas zmogus :))
    Artai, yes, pagoniskos saknys ir impulsai gyvi ir bujoja. Vietiniams jauciame didziausia pagarba, todel per galva su buteliu minties nekyla, o i pilva negalime, nes nesuprantama, ka jie kalba angliskai :) Bet va kelis chrestomatinius farangus su havajietisku rastu marskineliais, sortais ir pydariskom sliurem tai mielai buciau iskirtes kuo nori, pradedant mazu alaus buteliuku, baigiant grandiozine papaja. Bet sitoj srity daugiau kalbu negu darau, todel taika ir laime tvyro aplink :) o as pradejau tolerancijos kursus vakarais, nes salia apsistojo kelios chrestomatines amerikietes, kurios Rita pavadino you are so sweetheart, kai ji paskolino iPod laida, tai vel norejosi iskirsti ;) Juokauju.

    AtsakytiPanaikinti