2009 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

The city, that doesn't sleep - Bangkok, Bangkok

Nesuprantam, kada zmones Bangkoke miega - sesta ryto islipus ir autobuso - pilna gatvese zmoniu, visi valgo, vaikscioja. Vidurnakti eini namo - vel gatveles pilnos zmoniu, staliuku, svieziu vaisiu ir pokalbiu - kalbasi, juokiasi, - is kur tiek kalbos? 3 ryto is naktinio interneto seanso einant vel tas pats - siam mieste nemiega niekas ir dede miegas cia nesilanko, matyt.
Po ramiuju pietiniu miesteliu, reikejo kiek laiko vel isivaziuoti i greita ritma, zmones, begalinius pasiulymus ir tai, kad mus traktuoja kaip mesa, pinigu maishus, kvailiukus, is kuriu galima pasipelnyti. Kad kiek ishvengtume buvimo mesa, susitikome su dviem bangkokietem, piarshchikem, Nikki ir Varaa. Praleidom puiku vakara prie japonishku makaronu porcijos ir kalbejom kalbejom kalbejom - is kur tiek kalbos...
Siandien vel ejom i mesmale - nu ka as cia taip ironishkai - ejom aplankyti didziuju turistiniu objektu - Karaliu rumu ir keliu Budos sventyklu. Jus galvojat - ka cia, eini ir nueini. Eee, nea, cia Bankokas, cia niekas nemiega, apgavikai visokio plauko taip pat. Tai teko prasibrauti pro minia 'geranorisku' taju - nuostolis nedidelis, tik apipaishytas musu zemelapis, bandant irodyti, kad sventyklos ir karaliu rumai siandien neveikia, del kazkokiu niekam nezinomu priezasciu. Bet vat kur zmones kiaules akis isideje moka graziai kalbeti - mes stovim prie iejimo i Wat Pho sventykla,o jis mus bado pirstu i priesinga puse ir sako, kad iejimas ten. Arba Karaliu rumu apsauginis, kuris prie soninio iejimo sako - eikit kitur, siandien tik tajams leidziama i vidu ieiti. Hm, mes paejejom kiek toliau, prie pagrindinio iejimo - tai aisku, durys placiai atvertos, turistu minios, niekas niekur neuzdaryta, tik eik ir aikciok nuo rumu grozio.
Lankant didziasias Budistu sventyklas, kazkaip liudesys uzejo, apeme mintys apie turizma, dvasinguma ir tustybe, dedamus pliusiukus ir daromus pinigelius:) Tai tokia liudna ir sedejau stupu pavesyje:)
Paziurekit - keletas dvasingu vaizdeliu is Wat Pho - gulinti Buda restauruojantys darbininkai geria koka kola ir ja palieka ant stelazu, berniukai i sventykla atbega supermeno kostiumais, vienuolis lesina balandzius patraukdamas cigariuka kartas nuo karto.

9 komentarai:

  1. Jėga!

    Beje, lietuviškai Bankokas, o ne BanGkokas ;))

    AtsakytiPanaikinti
  2. vajei, sorry, tiesiog rasau tikraji pavdinima, o ne iskraipyta lietuviskumu:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vis tiek Vilniuje geriau: salta, lyja, purvina.

    Linkejimai is Vasingtono :)

    RitaSta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kai pirma karta buvome Bangkoke pavadinime postuose raseme lietuviskai. Dabar, kaip jie raso patys. Visiems po lygiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vienuolio nuotrauka man yra absoliuti favorite :)) Dar turime closeshot, kur jis taip pesa duma,kad net lupos ir zandai idube :)))La vita e bella :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrasis dvasingumas slypi uz turistams neatvertu duru...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Stankeviciute, nepavydek.

    Vilniuj sian nuostabiai sviete saule.
    Per langa oras buvo tiesiog puikus, tiesiogiai irgi vertas patirti, kai saltysius uz zanduku gnaibo.

    Ir voveres ziurkiu giminaites pas mus siaip sau po kojom nelenda.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lina su pilvu,

    kai busi be pilvo, tada oras bus vertas patirti, o as atvaziuosiu. Jeeee!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vajei, mergikes, juk gerai visiems - be isimties. Lina, labai jau laukiam ziniu apie Tavo pilvo gyventoja. beje, kokius ten baisius gyvunus turejai omenyje Lumphini parke? Siandien buvau, nieko baisaus nemaciau:)

    AtsakytiPanaikinti