2009 m. kovo 20 d., penktadienis

Malajietiskas Krabi veidas

300 km nuo lovos Phangane iki lovos Krabi keliavome 8 valandas. Tiksliau, ne keliavome, o, kaip sake Rita, buvome paimti, supakuoti, nugabenti, ispakuoti ir pabuciuoti. Viskas taip sutvarkyta, kad netgi nesijaute kaip is laivo persedome i autobusa, o is jo i mikruske ;) Krabio dar gerai neapziurejome - vos keleta gatviu, kol suradome naktini turgu ir interneto kavine :) (beje, cia interneto deficitas, bet masazu ir kirpyklu pervirsis). Todel ispudziu dar mazai. Isskyrus tai, kad "plika akimi" matyt, kad cia daugiau malaju, nei taju ir geras smotas musulmonu. Rytoj nuomojames mocikeli ir tyrinesime Krabi apylinkes. O tuo tarpu sviezi ispudziai is paskutinio vakaro Phangane. Nesutike Laimonos ir Martyno nuejome pavalgyti i naktini turgu, nes ten kokius 2 kartus pigiau ir maistas geras. Geras, isskyrus viena patiekala, kuri, zinoma, ir pasiemiau - zuvis su ryziais. Dvoke klasikine kanalizacija. Suvalgiau ir nezinojau kas bus toliau. Adrenalinine nezinomybe :) Isgelbejo zalieji pipirai ir gurksnelis viskio Mekong uz 2 dolerius :) O cia linkejimai is Thonsala prieplaukos Phangane saulei tekant.

3 komentarai:

  1. Krabi nebloga tajų musulmonų virtuvė. Pabandkite, verta. Kad ten ji pamaysite iš moterų su skarutėmis. Blynai geri.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Toks pavydas mane apima, kai skaitau Jusu ispudzius... Zinau, kad pavydeti negrazu, bet kai uz lango vel puga, neimanoma nepavydeti saules, sviesos ir vandenyno kvapo. Ir skanaus maisto, aisku. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau paragavom :) Tokiu banduciu kaitintu garuose uz 7 batus. Man labai skanu, Rita - labiau rezervuota. Siandien nuvaziavome apie 70 km su "bike" po Krabi apylinkes. Mateme mececiu, daug musulmonu, vaiku griztanciu is mokyklu prie mececiu, moteru su skarelemis, kurios mojo mums nuo lenkianciu mocikeliu ir per garsiakalbius melstis kvieciancius mula. Man Krabi apylinkes be proto patinka :) Nepaisant to, kad bevaziuodami patekiamome i tokia liuti, kad nieko nesimate ir kiaurai slapi turejome stoyi ir sleptis po pasiure :) Indre, kaip tik su Rita kalbejome apie ta laikotarpi Lietuvoje, kai pries pati pavasari ima ir pasninga. Bet ne beda, juk visvien su kiekviena valanda geras oras arteja, o ne tolsta. Beje, Jurgi, siandien Ao Nange prie Krabi buvo stabilus 6-8 m/s vejas. Pasigailejau, kad nepasiemiau bent jau Jazziuko. Taju vaikai leido tokius prastus vientastropius, kad pamaniau jog Tu galetum atvezti cia civilizuotu aitvaru, parduoti juos blyskiaveidziams farangams, tokiems kaip mes, su salyga, kad jie juos atduos taju vaikams, o tada apmokyti juos uz curry puodeli is mamos virtuves ;) Sivakar vel vakarieniavom naktiniam turguj tarp muilo burbulus gaudanciu vaiku. Kazkokia neiprasta ramybe :) Ir atsisakem minties vaziuot i Phuketa. Rita rytoj plaukia i Ko Phi Phi, o as - dviems nerimams i artimesnes salas. Britas instruktorius sake, kad Andamane 50 proc daugiau gyvenimo po vandeniu, negu Koh Tao. Ryt pamatysiu, ar cia ne marketingas.

    AtsakytiPanaikinti