2009 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Kriokliniai bulkaėdžiai (Waterfallus baguettemangerus)

Pietų Laosas mus nustebino. Tvarka, nuosaikiu organizuotumu, asfaltuotais keliais, miegamaisiais autobusais su dvigulėmis lovomis vietoj kėdžių, tvarkingais elektros laidais ir, deja, kainomis, kurios, mums pasirodė kiek didokos. Nekanda, bet piniginę gali palaižyti šiurškčiu liežuviu. Bet tai nesvarbu. Svarbiau yra tai, kad pietų Laosas yra tobulas arealas kriokliniams bulkaėdžiams. Kriokliai čia masyvūs, džiunglės tankios, oras vėsus, o prancūzų kolonistai paliko įprotį valgyti bagetes. Būtent todėl pietų Laose ir veisiasi unikalūs dvikojai žinduoliai – kriokliniai bulkaėdžiai. Jie nuolat kemša bagetes, nes yra persisotinę iki krūminių azijietiškais ryžiais ir nūdlais. Be to, per dieną aplanko bent vieną, geriausiu atveju, tris krioklius. Juos lengva atpažinti pagal du požymius – rankoje bulka ir jie yra prie krioklių.
Krioklinius bulkaėdžius mėgsta vietiniai vaikai, nes jie mėgsta beveik viską. Vaikai mėgdžioja bulkaėdžius, pasitelkdami po ranka pasitaikiusius įrankius.
Krioklinius bulkaėdžius gegužės 17 paliekame pietų Laose. Suvirtę į dvigulę lovą atsilikusio komunistinio Laoso dviaukščiame miegamajame autobuse asfaltuotu keliu judame į Vientianį.

7 komentarai:

  1. vaikai mėgdžioja bulkaėdžius, kad bulkaėdžius arčiau prisiviliot :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip ir nesupratau. Jie labiau draugiski ar labiau agresyvus? Ar matete galimybe juos veztis i Lietuva ir isdresavus rengti pasirodymus sausakimsoje Siemens arenoje prie dirbtinu kriokliu?
    Praejusia savaite pradejau nauja versla. Vazinesiu i warshuwa ir vesiu i Lietuva laikrascius. Ten zenkliai pigiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kad jau prabilote apie kainas, tai bent orientacijai įmeskite pavyzdį: kiek kainuoja pietūs ar vakarienė, litras vandens, o dar geriau alaus, ir metro ilgumo baguette :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar su mano biciuliu, vedybu vertu vardu Phetsavat Phengpongpheakdi, susitiksit?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rita, tavobiciulis taip ir neatsake, gaila.
    Bet Pnompenieti buvome susitike - baisiai inteligentiskas vaikinas, turi masina, Toyota Camry, kas jau yra nerealu.
    Akvilija, del kainu - dabar, Vientianyje uz busta mokame 24 dolerius, kas yra bezboznai daug, bet visi kiti arba uzimti, arba bendrabucio tipo. Vakar prabangi vakariene kainavo apie 10 euru, bais brangu azijos kainomis. Beer Lao didelis butelys (apie puse litro) kainuoja mazdaug pusantro dolerio, vandens pusantro litro - puse dolerio.
    Bandeles - musu dziaugsmas - kruasanas be nieko - puse dolerio, pirstu nusikandimo verta pynute su suriu - doleris.Prabangi kelione per beveik visa Laosa miegamuoju autobusu - 20 doleriu.
    Vakar nusipirkau auskarus uz puse dolerio - labai grazus.Bet padirbti ar padeveti ambercrombie marskineliai kainuoja desimt doleriu - kas is vietiniu tokia kaina gali moketi, nezinau.
    Vis tiek musm pigiausiai viskas atrode Tailande, nes ten kainos gal ir tokios pat, bet verte, kuria gauni uz ta kaina - daug didesne.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ooo, Rita, apie Beer Lao buteli: jis yra 675 ml berods - jei turesit upo issiaiskinti, kas tai per dydis ir kodel jis toks, prasau pasidalinti. Man iki siol idomus sis neatsakytas klausimas.

    Ar jums tas alelis toks pat gardus, kaip as ji prisimenu?

    AtsakytiPanaikinti
  7. gardus alutis, buvo gardus...Kartais gal net per daug:) Bet seip tai neidealizuociau, alus kaip alus. Visi cia tie alus geri ir tajiskas, ir Angkor, ir Lao.

    AtsakytiPanaikinti