2009 m. gegužės 19 d., antradienis

Ambasadorių džiaugsmas

Jau trečią mėnesį jaučiamės kaip Lietuvos ambasadoriai, nes kasdien, kantriai aiškiname, kur yra šalis ir kiekvienas susiraukęs veidas, pakelti antakiai ir klausiamasis žodelis "A?" ištarus mūsų didžios šalies pavadinimą, mums tolygus brėžimui peiliu per širdį. Didžiausią pasipiktinimą iki šiol sukėlė jaunos žydės, kurios juokėsi ir galvojo, kad mes išsigalvojame, kad tokios šalies nėra. Tada aš net ėmiausi "Eurovizijos" kortos - negi nežiūrite Eurovizijos, ten Lietuva kasmet pasirodo, bent pavadinimą turite žinoti. Tuomet jos sakė, kad Eurovizijoje dalyvauja daug šalių, kurių nežino. Pavydėtinas pasipūtimas ir ignoracija. Negalime sakyti, sutikome keletą šviesuolių, kurie sugebėjo pasakyti, kad Lietuva - former Soviet Union ir net daugiau - australė žinojo Lietuvą, nes per Sidnėjaus olimpiadą mūsų krepšinio rinktinė treniravosi jos universitete, sakė "These guys were huge" (vertimas: Tie vaikinai BUVO aukšti). Bet šiandien, gegužės 19-ąją, neįgaliotiems nespecialiesiems Lietuvos ambasadoriams Pietryčių Azijoje - džiaugsmo šventė. Apie Lietuvos prezidento rinkimus perskaitėmė tiek "Vientiane times", tiek "Bangkok post" dienraščiuose. Pagrindinė mintis - pirmoji moteris prezidentė krizės nualintoje šalyje, cituoju: "after a landslide victory", dabar jos laukia iššūkis išsaugoti šalį krizės akivaizdoje. Cituojamas gerb.Zenonas Vaigauskas - kaži, ar jis pats žino, kad Laoso dienraštis jį cituoja:) Taigi, džiaugiamės su visa Lietuva. Čia pradeda groti džiaugsmo odė.... Kalbant apie lietuvius, mums sekasi, sutikome dar vienus.

9 komentarai:

  1. :))) visada galima paklausti tokiu atveju: o jūs geografiją mokotės mokykloje? ar tiesiog tik jūsų pažymiai liūdino tėvus :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vaida, zinok mes padarem isvada, kad geriausiai geografija ir kitus dalyklus geriausiai moko lietuviskose mokyklose, nes kiti jauni zmones, atrodo, kad kaip is medzio iskrite. Nu gerai, gali nezinoti Lietuvos, bet kai viena olandu pora nezinojo Hemingvejaus, tai mes su Aisciu nuleidome rankas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikėjo jų toliau paklausinėti, būtų labai įdomu sužinoti, kiek daug galima nežinoti!
    Čia jau specialiai kaip olandams gal net būtų tikęs tas šiaip jau nejuokingas anekdo-klausimas, ar jie yra skaitę Rembrantą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gerai, kita karta kai sutiksim, paklausim, ar jie skaite Pikaso.

    AtsakytiPanaikinti
  5. kita vertus, kai pažiūri TV laidą "Klausimėlis" irgi daug klausimų kyla apie tas mūsų mokyklas :)))))))))

    AtsakytiPanaikinti
  6. puiki spaudos apzvalga! kaip ten pas juos su reklama? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nuostabu, kad jaaaaau pradejote atostogauti...Sutikit, turejo laiko praeiti, kad pagaliau atiruktumete nuo darbu!!!...
    Ilsekites ir nesukite sau galvos...!!!

    Aisku dabar kodel taip daznai nerasote...

    Bet as pagalvoju irgi apie tas Musu mokyklas...Gerbiu Jas, bet...
    Jeig Jums apie 30m, ar tikrai mums daug suteikta ziniu apie Azija...???...O kur dar Irakas, Iranas, Siaudo Arabija...???...O kur dar Pietu Afrikos Respublika, Kenija, Zambija, Nigerija ir t.t....Juk ir mes turejome isankstine nuostata, ar, ne???...nebent buvo pasaliniu saltiniu, suzinoti daugiau...
    Jeigu ir zinome ka nors apie jas, tai jau musu paciu nuopelnas...

    Taip galvoju, tai-mano asmenine nuomone...Nepykit...

    Nezinomas

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sutinku, mes nedaug ziniu turejome apie pasauli, kuris ne europa. Azijos istorija tik dabar susidomejau, kai esu cia, bet gal tai naturalu? Daugiau demesio skiriama tam, kas aplinkui.
    Bet ir ne visada taip.
    Pavyzdiui, britai pasakojo, kad ju mokyklose nemoke apie Viktorijos laiku kolonijine Britanija ir ka britai isdarinejo uz juru. As nepatikejau - kaip toks istorijos tarpsnis tiesiog istrintas is vadoveliu? Britai apie Sovietu sajunga irgi nedaug zinojo - tiesiog, kad tai blogis, o kad cia daug tautu tauteliu gyvena, net nenutuoke.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O cia tai nustebinai, del britu nezinojimo apie Viktorijos laikus...Mano sutikti britai, tuo netgi laaabai didziavosi...Bet cia turbut jau asitiknumas...
    O del Sovietu Sajungos, tai - aisku,jau saltojo karo padarinei...Uz tai dabar turime visiems aiskinti, jad neesame tundros gyvenojai, kad Vilnius vos uz triju valandos skrydzio nuo Londono...
    Bet nieko, musu lietuvaites tuos britus apsvies, atvykusius i sostine benvakariu svesti...Chi, chi, chi...

    AtsakytiPanaikinti