2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Ironiškiausias jaunikis pasaulyje

Suprantu, kad bloga Flores salos interneto skverbtis nėra deramas pasiteisinimas dėl blogo nepildymo, todėl puolu tęsėti pažadą ir papasakoti apie vieną iš dviejų 'nuotykių' iš mini kruizo Lombok-Flores.

Pirmą rytą laivelis sustojo Medang salelėje, kažkur Flores jūroje. Salelė nedidelė, apaugusi mangrovėmis, mums net pasirodė, kad negyvenama, bet joje net trys kaimeliai yra.

Sustojome prie kaimelio Bugis Medang. Laivą apspito vietiniai vaikiščiai, stovėjo ant tiltelio ir savo baltom akim tyliai, nieko nesakydami žiūrėjo į mus. Kol įgula kaimelyje pildė laivo proviziją, mes iššokom į sausumą pasižvalgyti.

Tai jūros fermerių kaimas, augina jie jūržoles.Buvo pats rytas. Selamat pagi sakėm visiems sutiktiems pakeliui – besiprausiantiems, su skalbiniais, dar nesipraususiems vaikams.

Šitie štai paaugliai atsekė mus iki kelio galo, kai atsisukome į juos, jie nebelabai žinojo, ką nori mums pasakyi, tuomet mes jų paklausėm jų vardų, pasakė, kad yra Charlie ir Funny, spėjom, kad vardus „nachadu“ sugalvojo.

Galvojom, kad esame didžiausia kaimelio atrakcija tą rytą, bet klydome. Pasirodo, kaimelyje – vestuvės. Mus bevaikštančius po vienintelę kaimelio gatvę, pakvietė į jaunikio šeimos namą, kuriame jau nuo pat ryto vyko pasiruošimas.

Pasiruošimas vyksta taip: šeimos moterys susėdusios visą dieną ruošia valgį, kurį visa svita nešis į jaunosios pusę, o šeimos vyrai joms padeda morališkai – sėdi, rūko ir groja būgneliais. Jaunikis užsidaręs kambaryje, sėdi ant būsimosios savo pirmos nakties lovos, kuri yra ir jo senelių bei tėvų lova, ir galvoja, kaupiasi. Na, bent jau taip turėjo daryti iki pat ketvirtos popiet, kol visi pajudės į jaunosios pusę.

Bet pasirodėm mes. Šeimai buvo didelė garbė susilaukti svečių iš užjūrio, todėl buvom vaišinami arbata, sausainiais (visai kaip mūsiškiai sveriami, širdutės formos, apibarstyti cukrumi) ir kokoso skonio jūržolių žele. Mums irgi buvo didelė garbė sudalyvauti vietinėse vestuvėse, nes toks įvykis kaimelyje, kaip jie patys sakė, būna gan retai. Jaunikis neištvėrė ir išlindo pažiūrėti, kas čia kleketuoja.

Gražus bičas, dvidešimt jam. Dabar prašau atkreipti dėmesį į jaunikio marškinėlius. Ne koks FCUK, ne koks žodžių žaismas, ne. Paprastas tiesus F žodis.

Jis angliškai nešnekėjo, tai padarėm prielaidą, kad jis tiesiog nežino, kas ant jo maškinėlių parašyta. Bet mums jis atrodė, kaip pats ironiškiausias jaunikis pasaulyje.

Be to, man rodos, jis pasigailėjo, kad išlindo iš savo apmąstymų kambario, nes pamatė baltaveides užsienietes, kokių nebuvo matęs. Ir reikėjo pamatyti jo veido išraišką, kai olandė Elise, kokių 190 cm mergina blondinė, su trumpais džinsiniais šortais pro jį praėjo ir pasilenkė fotografuodama.....jo akyse matėsi nuostaba ir sumišimas – juk jis galvojo, kad išsirinko gražiausią merginą kaime, o pasirodo.....

10 komentarų:

  1. Pritariu Ritai, kad jaunikis tikrai visai neblogas! Tik va Jus sugadinot zmogui vestuviu diena:) dabar visa gyvenima galvos, kad paskubejo:) gero Jums laiko, jau buvau sunerimusi, kodel tiek ilgai nerasot! iki!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet kuriam pasaulio kampe verda savo istorijos. Ši labai smagiai pastebeta gavosi! Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. ... kad nebuvau dingęs. Sau tyliai skaičiau ir bandžiau (bandau) suvokti, kad kažkam tai vyksta realybėje. Galbūt jau per ilgai ir ne visi sakiniai ir nuotraukos įtikina. Juk galima tokį blogą vesti ir niekur neišvykus... :)))))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Istorijos išsamumo vardan derėjo įmesti ir olandės foto :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skaitau ir vis labiau nekantrauju i ten. Pats rugsejo pabaigoj busiu Indonezijoj. Oh yeah! Noriu akvamarininiu vandenu ir kavos sauletekio metu. Hohoho! :) Good stuff, happy days!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pamirsau paklausti kaip ten su viza Indonezijos - vietoj gaulima gauti ar dar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Olandės foto yra aname poste, apie laivą, prie pusryčių stalo ji ten kažkokią skarą nuima nuo virvės. Mergina, kaip mergina, tik tiek, kad TIKRAI labai aukšta.
    Jurgi, o kas tau sake, kad mes kazkur isvaziave esam? Sedim savo pusrusy ir kuriam cia tokias neregetas istorijas:)
    Zilvi, viza menesiui galima gauti oro uoste Jakartos, kainuoja dvimpenki doleriai, berods. Tik reikia mums tureti atgalini bilieta is Indonezijos, kaip irodyma, kad tikrai isvyksi. Ir turek omenyje, kad eiles dideles oro uoste prie vizu.
    Mes pasidarem vizas Singapure ambasadoje, ta proga gavome dviems menesiams ir del to kol kas labai dziaugiames - nereikes daryti 'visa run'.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jezusėliau šventas, arba man labai gera diena, arba aš šiaip labai ilgai juokiausi iš šito įrašo:)))
    Jaunikis su F maikute ir Mauglio išraiška! Moterims duočiau prizą už jūržolių žele (aš grynai jų garbei būtinai vandens lelijų-rukolų žele pagaminsiu), vyrams - už nestresavimą, bet visgi "Gran-Pri" atiduočiau Funny ir Charlie už vakarientišką "priėjimą". Ar suprantat, kaip jums pasisekė su kaimeliu?:)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. :))))))))))))))))))))))
    man irgi labai juokinga :))))))))))))))))
    ir taip, labai gražus jaunikis, o ar matėt nuotaką??

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jojo, žinom, kad su kaimeliu pasisekė:)
    O jaunosios, deja, nematėm. Tikiuosi, kad vestuvės neiširo.

    AtsakytiPanaikinti