2009 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Pirmasis

Ayutaya - pirmoji, senoji Tailando karalytės sostinė ir tai pirmasis miestas, kuris mums nelabai patiko. Tai pirmasis miestas, kuriame mus pagasdino, neva gatvese nesaugu, tai pirmas miestas, kuriame labai intensyviai buvome ikalbinejami pirkti ivairias supakuotas keliones ir pirmasis miestas, kuriame buvo viskas brangiau nei bet kur kitur iki šiol. Tai mes kažkaip nesupratome nei to miesto, nei jo gyventojų. Bet dėl šitos nespodžiankos gavome dvi kompensacijas. Pirmoji - Ayutayos šventyklos, kurių čia koks milijonas ar du. Visos labai ispudingos, stupos varijuoja su prangais (nežinau, kaip jie lietuviškai). Plotai, kuriuose stovi tos senovinės šventykos ar rūmai - milžiniški. Tiesa, Ayutayos miestą aštuonioliktame amžiuje po ilgų bandymų užkariavo Birmiečiai, daug šventyklų buvo sugriauta, milžiniškos auksinės Budos statulos ištirpdytos, bet tai, kas šiandien yra likę - vis tiek labai įspūdinga. Nuotraukos - šone. Antroji kompensacija - nauji smagūs draugai britai Chris ir Izabel, su kuriais buvo aptartos visos globalios ir lokalios temos ir padaryta gera apyvarta vietiniams alubariams. Tikimės su jiedviem susitikti Šiaurėjė kur šiuo metu jau atsibeldėme - esam Chiang Mai. Nors šiaurietiškas svetingumas skamba kaip oksimoronas, bet jau spėjome jį pajusti. Kita puiki naujiena - čia šalčiau:) Valio. Nes, tiesą sakant, vaikščiojant tarp tų stupų jau trumpam buvau užpavydėjusi lietuviškų penkiolikos:)

6 komentarai:

  1. O gerbiamieji,

    o kur jųjų naujus metus sutiksit?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai kaip tik ir pasiliksime Chiang Mai per Sonkran. Sako, buna labai slapia:) O Linut, tavo pilvo gyventojas dar nesibeldzia? Lauksim ziniu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išpindėjot, ponai! :) Aš juokauju, žinoma... Rita, vakar RIMI susitikau Bekerovkę, kuris, žinoma, perduoda tau linkėjimų :)Jis gyvena gerai - kažkoks atjaunėjęs, mokosi finansų doktorantūroj (?!?!?!), su žmona laukiasi antro vaiko, štai, prašom tokios naujienos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, brangieji, ka tik atradau si nuostabu jusu bloga - dziaugsma kiekvienai dienai!!! :D

    aciu uz si malonuma

    AtsakytiPanaikinti
  5. radau nuoroda i sita bloga ir perskaiciau siandien nuo pradzios iki pabaigos. patiko stiliaus keitimasis eigoje - kuo toliau, tuo geriau. ir patiko dar pagalvoti, kaip atrodys viskas dar po menesio. beje, manau, kad jus ir tokie kaip jus, musu salyje, kuri niekada nestatys kosminiu laivu, ikunijate lietuvisko kosmonauto simboli. sekmes.
    jj

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sigita, have fun :)) JJ, būtų smagu sužinoti, kur radai nuorodą. Įdomu, kaip mezgasi tinklas :) Dėl stiliaus, taip, mes irgi užčiuopiam pokyčius. Natūralu, blogo turinys keičiasi kartu su mūsų proto ir emocine būsena. Pavyzdžiui, išsidūkę pietuose ir perkošę Bangkoką dabar esam be proto ramūs ir lėti šiaurėje. Čia kaip iš vandens parko išeiti pasivaikščioti į Raigardą Druskininkuose:) O po to vėl mašina kursis iš naujo. Dėl kosmonautų :) hm, bendras vardiklis yra :) Tai naujo atradimas. Tik mes labiau atrandam sau, nes šita planeta nuo Žiulio Verno laikų seniai ju yra tapusi vienu dideliu patogiu pramogų parku su pre-prepared nuotykiais pagal skonį, o kosmonautai atanda truly naujus dalykus, kas velniškai įkvepia. O jei patinka skaityti kelioninius/įspūdžių blogus (man, pvz, Lietuvoj niekaip nesiskaitė), tai yra visas meniu šviežių nuolat atnaujinamų įvairios stilistikos ir dinamikos kelionių virtuvės patiekalų. Tuoj padartysiu nuorodų skyrelį kairėje mūsų blogo paraštėje.

    AtsakytiPanaikinti