2009 m. balandžio 14 d., antradienis

Naam, water, wasser, aqua, voda

Prie manęs švelniai prisiartino graži senyva tajų moterytė ir su nuoširdžia šypsena pasakė "Sawadee Pi Mai, Madam, Sanuk Songran", tuo pat metu ir taip pat gražiai šypsodamasi supylė man už apykaklės kibiriuką vandens. Nuo tada kibiriukai, išpilti ant manęs, tik didėjo, naivi mintis, kad jei aš nepilsiu ir ant manes nepils, subliuško. Beliko tik susidėti su labiausiai mane apypylusia chebra (trys kibirai ant galvos vienu metu ), susidedančią iš turtingų kinų, jaunų vokiečių, poros iš Taivanio, poros iš Šveicarijos ir be galo svetingų tajų ir pasiėmus tokį pat kibiriuką, atsilyginti tiek jiems, tiek revanšuoti kiekvienam praeinančiam. Liejamas vanduo reiškia laimę, sėkmę, apsivalymą, aišku. Prausiamas ir Buda. Paradas, trukęs gal kokias tris valandas,susidėjo iš kokių 40 ar daugiau vežamų Budos statulėlių. Ant jų visų pylė vandenį, o nuo statulėlių nutekėjusį vandenį vėl sėmė ir pylė sau ant galvų, nes jis jau šventas tapo. Nuostabi šventė, džiaugsmas miestui ir pasauliui.
Nuo Chiang Mai

16 komentarų:

  1. Labai graži tradicija

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kas cia tave, Ritut, taip graziai isiliejusia i pilstuku kompanija nufotkino?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nufotkino - viena is nauju pilstymo draugiu - is taivano, berods. Ten toks internacionalas buvo, kad paskelbeme Chiang mai olimpic games.
    Jinai uz kalmo tykojo geru kadru, nes butu islindusi i gatve, tai butu po fotiko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rita, kad labai jau tavo kibirėlis maaaaažas... :))))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Uzskaitau tokia svente :) Rita, griebk slanga, ka ten kibiriukai...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai griebiausi ir slangos, ka jau cia. bet visas geris turi kada nors baigtis, kol netapo blogiu - kai jau penkta diena is eiles tau uz apykakles pila ledini vandeni, tai kazkaip jau pradedi zmogus pykti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Redai, Zabarauskas zmonai nieko nesakes tyliai, ramiai islindes is vienuolyno alu geria ir vietini naujaka svencia :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Galdikai, jei taip butu, tu su redu jau senei butum praloshes lazybas. Bet jauciu, kad kol kas jus laimit:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na bet aš taip tikėjau, taip tikėjau, kad tai tetruks keturias dienas...
    Kita vertus, tai puiki žinia - Aistis ką tik viršijo mano lūkesčius!! O Jūsų lūkesčius, Redai ir Giedriau, geriausiu atveju tik pateisins:))

    AtsakytiPanaikinti
  10. maciau "Reuters" nuotraukas apie ta pilstytoju svente - super. Va jei Vilniuje kam dabar uzpiltum uz apykakles (+9 Co), nezinau, ar patiketu, kad tu budistas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. pardon jei busiu praleides, bet kaip ten su tais neramumais Tailande? Kunkuliuoja tik sostine, o pas jumi tyku ramu?

    AtsakytiPanaikinti
  12. tas pats reuters raso, kad neramumai tik tailande, tik viename is jo kvartalu. vienuolyne ramybe... om... rita, as juokavau. buk rami :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Del neramumų -jie rimti. Kai paskaitai Bangkok post ar BBC, tai išvis atrodo, kad globalūs. BBC net rekomenduoja nevykti į Tailandą, nebent būtina, o nuvykus, nedėvėti raudonų, ar geltonų rūbų.
    Apogėjus buvo savaitę prieš šventes, kai Bangkoke buvo sustabdytas eismas, praktiškai visas miestas stovėjo, o tai, 37 laipnsių karštyje 12 mln mieste, nelabai malonu.
    Gatves stabdė ir čia, Šiaurėje, buvo ir keletas raudonųjų protestų, bet tik tiek. Šeip tai paprastų keliautojų tiesiogiai neliečia.
    Žiūrim, kas bus toliau.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Marečikai, tu ne Reuters nuotraukas žiūrėk, o mano - jos tikrenės, kai saka, gyvos liudiinkės.

    AtsakytiPanaikinti