2009 m. spalio 6 d., antradienis

Wow wow, Pilipinnas

Čia stiprus šiltas vėjas, ispaniški užrašai, angliška šneka, azijietiški žmonės.

Nei vieno taifūno kol kas.

Iš oro uosto iki Manilos važiavome ilgiau nei truko pats skrydis iš Malaizijos. Dvylika milijonų gyventojų.

Daug bažnyčių, universitetų ir ligoninių. Ir greito maisto restoranų - "Dunkin Donuts", "Dairy Queen", "T.G. FRiday's" ir kt. Amerika Amerika.

Iki susitikimo vietos tenka važiuoti mažiausiai valandą. Pasimatymai skiriami prekybos centruose. Švč. Mergelės Marijos statula - priešais prekybos centrą.

Mūsų hostelio kambarys - stalčiaus dydžio.

Per TV rodo krepšinį. O varžybas tarp "Žalgirio" veteranų ir filipiniečių, trijų taškų persvara laimėjo pastarieji, nes jie apgavo "Žalgirio" vyrus - buvo penkiolika metų jaunesni!

Susitikome su vienu iš trijų suaugusiųjų lietuvių, gyvenančių Maniloje. Andrius - konsulato administratorius, jau dvylika metų čia! Išvažiavo maitinti vargingų Filipinų vaikų ir iki šiol tai daro! Kalba nepriekaištingai lietuviškai.

Baisiojo potvynio padarinių nesimato. Gal greitu laiku dėl to, kad mes - Filipinuose, nebesijaudins jau ir mūsų mamos. Tikimės.

Didelis miestas Manila, dalelė pietų Amerikos Azijoje, kuri, matyt, niekad nemiega..Eisim ryt ištyrinėti nuodugniau.

3 komentarai:

  1. Pagaliau jus prisivijau per vasara neskaiciau. Parasykit kokius skanius maistus valgot azijietiskus. Man jie labai skanus. Del to dabar beveik kasdien einu i nauja Brus lee kur tapino kabokas buvo ir jum pavydziu:)

    Martynas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš čia gal ir nepopuliariai paklausiu - bet, kad jau išsidavėte kažkuriame iš įrašų apie ilgą kelionę namo, tai gal jau galite ir atskleisti kada tai bus? Kada grįžtat, gal jau turite bilietus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. martynai, nezinau ar tai zinai, bet briusly savininkas yra fiipinietis toks - Andy Hernandez. Labai saunus vyrukas su lietuve zmona ir labai faina dukryte. kadangi azijiecius vejai atpute ir i Lietuva, smagauk azijietiskuose restoranuose Lietuvoje ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti