2009 m. birželio 16 d., antradienis

Tuki tuki Laimona su Martynu

Pirmame pietų Vietnamo mieste Hue susitikom su Laimona ir Martynu, Sraigėm, kurios keliauja trečiadieniais. Sraigės buvo tokios smagios, kad daugiau laiko praleidom vietinėj valgyklėlėj prie pokalbių apie esmę, nei dėdami varneles ant Hue svarbybių. Sraigės mums papasakojo vieną esmę apie slėpynes Azijoje. Esmė paprasta. Visi mes turime vertų dalykų. Pavyzdžiui, kompai, fotoaparatai, kameros. Kai išeinam iš savo viešbučio kambario, tuos dalykus pasiimame su savim, net jei jų ir neprireiks, nes taip dalykams saugiau. Po mėnsių kelionės tai galų gale užknisa, nes sunku nešiot, ir vietoj to kad pasiimtume, dalykus suslapstome kambaryje. Rita ir aš pavyzdžiui, kompą kišam po patalais arba į šiukšliadėžę. Sraigės darė panašiai. Iki tol, kai juos pristukalino. Kompas, dokai ir ir t.t. buvo pagalvėse. Kai Sraigės grįžo į kambarį po dienos tyrinėjimų, visą patalynę rado pakeistą, o visus dalykus sukištus atgal į pagalves, tik dabar pagalvių užvalkalai buvo jau šviežūs :) Gyti, man tai priminė Tavo story apie lėlę, supintą iš Tavo drabužių Egipte :) Ir tai dar kartą patvirtino mano Senelio įžvalgą, kad tie, kas rimtai nori paimti tavo turtą, gerai suvokia tavo mąstymą, net jei manai, kad esi „out of the box“ mąstytojas. Žinau, kad yra ir liūdnesnių slėpynių pabaigtuvių. Bet tais liūdnesniais atvejais gal padės Bruce Lee, kuris sakė arba kažką atkartojo – tobula yra ne tada, kai nebeturi ko pridėti. Tobula yra tada, kai nebeturi, ką atimti :) Nepaisant to, norėčiau, kad namo grįžtume dalinai/gerokai netobuli ;)

7 komentarai:

  1. Mieli Rita ir Aisti, mes esam vieno iš sraigių tėvai /barzdotojo sraigėno/. Visais būdais sekam jų žygį, jau kurį laiką sekam ir judviem iš paskos. Keliaukit! Dėkui už geras emocijas, kurias dovanojat likusiems saugoti tėvynės daržų ir sodų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu turėt tokių svečių. Ačiū! Apie daržus ir sodus pataikėt tiesiai į dešimtuką. Mes esame Pašvinio sodų bendrijos, kurią treniruoja tėveliai ir uošviai Adelė ir Vladas, aistringi sigaliai. Pašvinys garsėja kvapniais, sultingais, minkštais pomidorais, obelų pavėsiu, saujomis braškių, kanomis, narcizais, alyvomis, pirtele ir, žinoma, savo nepakeičiamu slaptu ginklu - Blado pastoge. Pasaugokit dar truputį, visų vaikai tuoj grįš.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu su Jumis. Tyliai. Linkėjimai ir būkite laimingi

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rita, valgau šaltas bulves ir galvoju, nu iš tikrųjų - labai labai skanu :) ar nepasiilgai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu žinokit pasiilgstu aš tų bulvių, su helman's majonezu. Bet nieko, čia kiekvienai progai pastaikius imu patiekalą su bulvėmis. Gerų randu - ispanišką kiaušinienę su įkeptomis virtomis bulvelėmis, pomidorais ir svogūnais įdarytas bulvių puseles. Tai kažkaip kenčiu:)
    Naujas mano mėgstamiausias patiekalas - valdau pusryčiams, pietums ir vakarienei - salotos su česnakais. Čia mūsų gatvelėje toks restoranėlis, sakyčiau azijietiško ir europietiško maisto fusion.Tai pateikia agurkėlius, pomidorus, ananasus stambiai pjaustytus ir užpila juos ant aliejaus kepintais smulkintais česnakais, actu ir druskyte bei pipiriukais.mmmmmmm. Nerealu....Oi, pala, koks čia blogas, ne Beatosvirtuve.lt?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Chi chi, nieko originalaus šiame pasaulyje - ir mes kompą po pagalve kišdavom! :) Tik šiek tiek rizikinga - jei užsimiršęs prigultum, būtų nekas... :)

    žydrė

    AtsakytiPanaikinti
  7. shinning happy pepole :) 10 balu fotkei su teta ir kamerom. vaikystej dviese viena i paupi vos nutempdavom - zaviuosi transportavimo technika. tik ka darys su jom, kad atsakys?..

    AtsakytiPanaikinti