2009 m. spalio 27 d., antradienis

Kaip mes, atsikėlę 4 ryto, gaminome baltą mišrainę

Na gerai, šie du veiksmai atsitiko ne vienas po kito. Visų pirma, atsikėlėme 4 ryto Maniloje, iš tiesų, tai beveik ir nemiegojome, nes Adriatico gatvėje, mums po langais, nuolat kažkas vyko. Penktą sėdome į taksi ir važiavome į autobusų stotį. Šeštą sėdėjome autobuse, kuris vežė mus į oro uostą. Devintą ryto jau buvome oro uoste. Tiesa, nežinojome, ar lėktuvas skris, nes oro uostas - trys valandos kelio nuo Manilos į šiaurę, taigi arčiau artėjančio taifūno Lupit.

Oro uoste sužinojome, kad taifūnas pasuko Taivanio kryptimi, lėktuvai skris.

Kai dvyliktą sėdome į lėktuvą, jau buvome lyg nudirbę darbus per 8 valandų darbo dieną.

Ketvirtą po piet buvom Kuala Lumpūre. Valanda autobusu iki miesto. Dar pusvalandis metro iki miesto pabaigos. Mus pasitiko Kenas, šeimininkas iš CS, pas kurį apsistojome. Nuvežė į prekybos centrą, ten apsipirkome.

Pusę septynių jau stovėjome prie puodų pas Keną namuose ir virėme bulves bei morkas. Septintą jau pjaustėme pervirusias daržoves ir kiaušinius. Pusė aštuonių sudėjome keisto skonio žirnelius, kukurūzus ir LABAI GERUS marinuotus agurkėlius į bliūdą. Užpylėme kiek per rūgščiu majonezu, grietinės neturėjome.

Aštuntą, kai pradėjo rinktis svečiai į Keno suorganizuotą maisto garbinimo vakarėlį, šviežia baltoji mišrainė jau puikavosi stalo viduryje.

Nors šveicaras Gabrielius bandė mus subalamūtinti, kad šitą mišrainę visa Europa vadina rusiška, bet mes nepasidavėme provokacijai ir pristatėme ją kaip tradicinį lietuviškų balių patiekalą.

Mano ir Aisčio laimei, mišrainė dingo nuo stalo labai greitai.

21 valandos diena baigėsi, kai mes, išgėrę "Smectos", ėjome ilsėtis.

20 komentarų:

  1. Ai, beje, jei kam kils klausimas,kodėl pervirusios daržovės - nes seniai negaminau, praradau įgūdžius.
    Jei kam kils klausimas, kam ta Smecta - nes persivalgėm baltos mišrainės:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip. Pasirodo visa vakaru europa sita misraine vadina rusiska :) Ir net receptu knygose ji taip vadinama :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visa Europa baltą mišraine rusiška vadina! Ką dar sugalvos?? Tai gal ir barčiai ne nacionalinis patiekalas, ir bankuchenas ne lietuvių išmislas????!! Gerai, kad nepasiduodat provokacijoms ir gerai Lietuvą reprezentuojat. Pailsesit kai pasensit. Taškas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. šiaip pastebėjimas žiūrint foto. šviežia baltoji mišrainė puikavosi ne stalo viduryje :)
    bet žiūrysi ir skaitosi skaniai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. viduryje cepelinai. tvarkoj viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Giedriau, nu gerai, ne stalo, dėmesio centre:)
    Taip taip, ten tikrai cepelinai, įdaryti malajietišku kariu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. :) viskas ok, bet Redas stebina savo įžvalgumu. garažiuke cioces užmatė, čia cepelinus... pavydėtina.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jūs turbūt iš tų žmonių, kurie angliuką (šiuo atveju Smectą) vartojate esant visiems negalavimams arba jų prevencijai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Cepu neiziurejau nors tu ka, bet panasu, kad Aistis vis dar su robinzono barzda, nors is plames islipo (kazkaip istrigo ta fotke :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Padėliosiu taškus ant i :) Barzdą palikau Filipinuose, nes užkniso :) Atsidariau vieną dieną kompą ir kol įsijungė ekranas žiūrėjau į savo atvaizdą juodame monitoriuje. Dominavo beviltiška kūtvela žanduose. Tą pačią dieną kūtvelai atsitiko amba pas kirpėją noneiminėje gatvėje netoli tos vietos, kur Lapu-Lapu prismaigstė Magelaną užnuodytais bambukais. Yes, smectą ir angliukus, ypač angliukus, vartojam nuo visų ligų. Tik kontracepcijai dar biški nebandėm ;) Stalo vidury ne cepelinai, o prancūziškas batonas po to, kai Kenas jam padarė tą patį, ką melaneziečiai Džeimsui Kukui (šian kažko veža ant palyginimų ;)). O dėl barčių ir bankucheno, tai super pastebėjimas :))) Tęsiant temą, manau, kad ir bulvės Amerikoje atsirado tik po to, kai Lietuvoje baigėsi gintaras, todėl smulkiesiems verslininkams aisčiams teko iškišinėti indėnams bulves kaip gintaro grynuolius. Juk tik po to pradėti vertinti gintarai su vabalais viduje.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Šiaip tai patys rusai tas salotas vadina "Olivje". virejo, kuris jas sugalvojo, vardu. o kas jis pagal tautybe buvo net nezinau... gal pranzucas? :DDD va tau ir rusiska, va tau ir lietuviska.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jo...pradžioje valgėm tą,ragavom aną, o kaip tas buvo skanu,o kaip tas neįprasta...Nu ką, panašu prisiragavote, nes jau jūros nebe gėrybėmis, o blogybėmis vadinate, apie baltą mišrainę mat užsisvajojo, jau ir cepelinus su bankuchenu mielai paragautų...oi oi, ar tik ne namais pakvipo?...

    AtsakytiPanaikinti
  13. čia sese, pamiršau pasivadinti;))bučkis

    AtsakytiPanaikinti
  14. As galiu dar labiau supainiot visa sita lietuvisku- rusisku- Olivje salotu kilme. Uzsukit i Turkija ir uzsisakykit 'amerikan salatası' (vertimo speju nereikia) ir spekit ka atnes padavejas??? :D

    AtsakytiPanaikinti
  15. pridėsiu, kad lenkai irgi šitas salotas savinasi.

    Žodžiu, viskas gerai, jūs viską gerai padarėt. Kas geriausia - tas mūsų :)))) Sonata, balta mišrainė paprastai valgoma 1-2 kartus per metus, normalu, kad norisi. Aš irgi kalėdoms darysiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ragaujam ir toliau to ir ano, ypac cia, Malaizijoje, kur gali numirt nuo maisto ivairoves, bet balta misraine lieka balta misraine, ypac kai seniai buni ragaves.
    O del juros blogybiu - nusprendem abu su Aisciu, kad mes ne gurmanai ir mums tie gyviai is vandenyno labiau patinka plaukiojantys, nei ju lavoneliai surikiuoti ant ledo patalo. Obidna, da, kaip pasakytu baltos misraines pasisavintojai, nes cia tu blogybiu tiek daug ant kiekvieno kampo, o mes ju nenorime...

    AtsakytiPanaikinti
  17. labas rita cia as rokas labas

    AtsakytiPanaikinti
  18. labas, Rokai, kaip smagu, kad išmokai rašyti komentarus! Visiems, kas nežinote: Rokas - mano didysis sūnėnas, jam - 12ka!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Šakotį taip pat sėkmingai kepa prancūzai, rusai į baltą mišrainę deda dviejų rūšių mėsos, tiesa, o cepelinus gamina ir švedai...
    Smagu skaityti Jūsų nuotykius, geros kelionės!

    AtsakytiPanaikinti
  20. roko komentaras nurovė visus laurus :)

    AtsakytiPanaikinti