2009 m. spalio 2 d., penktadienis

Žalgiris toliau sėja pasitikėjimą lietuvių širdyse

Filipinuose tropinės audros šoka kadrilį. Idonezijoje techtoninės plokštės nusprendė ištrinti Padangą iš žemėlapio. Apie tai jūs, ko gero, net geriau informuoti už mus. Taip sprendžiu iš gautų el. žinučių ir laiko, kurį praleidžiame Skype,ramindami namiškius. Sąskaitą turbūt reikės išrašyti Lietuvos žiniasklaidai, kurią tradiciškai domina destrukcija, kad ir už 13.000 km, o konstruktyvui, kad ir kur jis bebūtų, jos raumenukai per skysti.

Bet, OK. Mes vis dar turime Žalgirį. Ir jo veteranus. Malačiai vyrai. Tuoj pasakysiu kodėl. Leiskite tik prieš tai išlieti emocijas kukliu grafiti, pavogtu iš interneto :)

Taigi, mūsų šeimos įsiaudrinusios dėl mūsų saugumo. Mes praleidžiame daug laiko juos ramindami. Tiek daug laiko, kad net patys užsikrėtėm nerimu dėl situacijos Filipinuose, kur skrendam pirmadienį. Vardan visų ramybės nusprendėme paskambinti į Lietuvos konsulatą Filipinuose ir paklausti, kokia velniava ten vyksta.

Ten viskas OK, kiek, žinoma, gali būti OK po tropinės audros. Manila gyvena, viešbučiai veikia, maisto yra, transportas kursuoja. Business as usual. Maža to, ketvirtadienį į Manilą atskrido Žalgirio veteranų komanda, kuri šeštadienį, spalio 3 d., rungtyniauja su Filipinų komanda Maniloje. Įdomu, ar per sporto žinias Lietuvoje praneš ir parodys? Ar vėl gausim dozę nerimo?

Kalbėjomės su tūlu Andriumi, kurio kontaktus gavome konsulate. Andrius tuo metu kaip tik vakarieniavo su žalgiriečiais prieš rytdienos varžybas. Mums jis pasakė, kad galim drąsiai atvažiuot, o žalgiriečiams prieš padėdamas ragelį pasakė, kad skambino Rita ir klausė, ar gali atvažiuot. Mano įsivaizduojamame pasaulyje žalgiriečiai pilnom burnom choru atsakė - taip, gali, Rita, atvažiuok. :)

Ačiū, veteranai, kad atvykot į Manilą, ačiū Andriau, kad pasakei apie tai. Jėga, kad galime pasinaudoti šiuo faktu ir nuraminti šeimynas namie. Jei ten Žalgiris, visiems viskas bus OK :) Sėkmės rytdienos varžybose! Jei bent viena Lietuvos televizija skirs joms tiek laiko, kiek skiria tropikų nelaimėms, skusiuos plikai ir metus kas mėnesį po 5 proc, atlyginimo pervesiu krepšinio mokyklai. Basta.

6 komentarai:

  1. Na atsargiai su Filipinais. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8285721.stm
    Tikiuosi viskas bus gerai. Sekmes jums!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O dar grisite i Borneo sioje kelioneje?

    AtsakytiPanaikinti
  3. va taip gaunamos zinios. aciu. lietuviskos midijos nemonitorinsiu, bet nujauciu, kad sitas faktas eterio tiesiog negaus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yes, žinom. Būsime gerokai piečiau jo. Įvykius sekame čia http://www.wunderground.com/tropical/ Geras puslapis. Į Borneo greitu laiku nebegrįšime. Iš Filipinų (ten būsim 3 savaites) pradėsime ilgą kelionę namo. Gyti,aš irgi taip manau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O as siandien kaip tik dokumentine laida apie Filipinus drebinancius neramumus ir susidurimus tarp musulmonu ir krikcioniu (is paziuros religiniais, pasikapscius visas sueina i brangius gamtos isteklius.. dujos, nafta..). Taip kad sekmes jums ir bukit atsargus :)

    AtsakytiPanaikinti