2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Geografija išlaukė ir dabar ima viršų

Šiandien didi diena. Šiandien geografija pasiekė savo. Ji man įrodė, kad yra stipresnė už visas kitas mano profesijas, stipresnė už laiko neturėjimą, polinkį atidėlioti, save teisinti ir gyventi suaugusiojo gyvenimą.

Šiandien atsibudau ir net be pusryčių nupėdinau į savo mokyklą. Foje kaktomuša susidūriau su savo geografijos mokytoju Ludanavičiumi. Pasakiau jam, kad atėjau susirinkti geografijos vadovėlių, tada jis suvedė mane su mokytoja Turbiene, kuri padovanojo senus (nors jau ne tarybinius, bet tinka ir tokie) geografijos vadovėlius šeštai, septintai ir aštuntai klasėms. Po to su ja sutarėme, kad po Naujųjų ateisiu papasakot apie Pietryčių Aziją dvyliktokams. Tada dar susitikau su savo auklėtoja Mažeikiene. Ir galų gale grįžau namo su nuo ausies iki ausies prišalusia šypsena. Jėgelė.

Šiuo metu esu įpusėjęs šeštos klasės kursą. Iš naujo einu didžiąją kelionę po geografiją. Ir galiu pasakyti, kad jaudinuosi lygiai taip pat, kaip šių metų kovo ketvirtą, kai su Rita pakėlėme sparnus į Pietryčių Aziją. Nuotykiai taip pat gali turėti tūkstantį veidų.

7 komentarai:

  1. Duok penkis. Kazkaip prisiminiau ilgus savanoriskus pasilikimus po pamoku vyresnese klasese su savo geografijos mokytoja, kuri siaip nebuvo labai megstama, bet galvoje nesiojosi istisus lobynus...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aisti, del dievo, čia gal net nuostabiau, nei skaityti Vinetu (priminimas). O jauriniai dirvožemiai, pala, kurioje klasėje priguli?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :))
    nu tikrai.

    mano geografijos mokytoja buvo blogiausia pasaulyje, tai meilės didelės, deja, nejaučiu. nei vienai. Bet tai visai netrukdo žavėtis Aisčio žygiu :))

    Dar norėčiau pasitikslinti Mildos užklausimą - tu neskaitei Vinetu??????? kaip tau tai pavyko?? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Milda, visi trys tomai guli ant lentynos laukimo režimu. Ko gero, šiandien tau ir atvešim juos. Beje, 1986 ir 1888 metų leidimai;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. na, pabūkit bent iki vasaros Lietuvoj dar:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vaida, man pavyko neskaityti Vinetu. Bet skaiciau Harka.

    AtsakytiPanaikinti
  7. As irgi neskaiciau Vinetu. Kas dar stoja i mano ir Ritos kluba?:):):) Aisti, aciu, kad tesi bloga, jau buvau labai pasiilgusi!

    AtsakytiPanaikinti