2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Tom yam ir Spring Rolls

Nuėjome mes į tailandietiškų patiekalų gaminimo mokyklėlę, nes jaučiam, kad ne tik Indrė, bet ir visi jūs laukiat iš mūsų šedevrų, kuriuos vis giriamės valgantys.

Turiu pasakyti, kad iš mokyklėlės išėjau ant sparnų, nes nesitikėjau, kad tailandietiškus patiekalus taip lengva pagaminti. Ir kai šalia stovėjo mokytojas, visi ingredientai buvo paruošti reikiamomis dozėmis, o mums reikėjo tik dėti į keptuvę ir pagal mokytojo komandą maišyti, tai abu su Aisčiu pagaminome idealius patiekalus. Aš - man skaniausią pasaulyje Tom Yam sriubą, o Aistis - jam skaniausią pasaulyje žaliąjį karį(turėčiau rašyti curry, nes jokio kareivio jis negamino.)

Taigi, jei entuziazmas neišblės iki grįšime, esame pasiruošę gaminti tiek Tom Yam, tiek curry, tiek spring rolls'us (kaip lietuviškai - daržovių suktinukai?), tiek pad thai makaronus, nes, pasirodo, juos labai lengva pagaminti...

...jei tik turi reikiamų prieskonių. Tai dabar jau jūs man pasakykite, ar Lietuvoje, tose gausiai besisteigiančiose prieskonių parduotuvėlėse, galima gauti tokios prabangos, kaip citrinžolė, kafyro laimo lapelių, tumeriko, galangalo (na gerai, jį galima pakeisti imbieru), čili pastos, žuvies padažo ir austrių padažo?

11 komentarų:

  1. taigi parsiveškit prieskonių. Tumerikas, žinau, ciberžolė arba kurkuma, čia neteisingas pavadinimas, sako. Čili pastos ir žuvies ir austrių padažo irgi manau, iš bėdos, gautumėt, bet kitų.... hmm.. Prisiminkim, kad Lietuvoj net padoraus tikro thai restorano nėra.. ar jau yra? :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yra vienas labai netikras, su baltomis staltiesėmis ir didelėmis kainomis, vietoje Jazz&Rock.
    Austrių padažo yra. Kitką imkit.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rasykit, butinai rasykit receptus labai laukiu! Uz poros gatviu yra tailandietiskas supermarketas, o apskritai thai virtuve mano top of the tops sarase! Laukiu! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminant Pad Thai kiek sunkiau buvo su tamarindais, bananu miltais etc. :) Bet isgelbejo parduotuveje rastas iskart paruostas padazas "...for Pad Thai" (na, ne visai kaip originalas dedant atskirus produktus, bet bent kazkas panasaus).
    Sakai lengva..? Nu blin, mano virtuve buvo kaip po karo kol ji pagaminau...Patirtis vienok...

    AtsakytiPanaikinti
  5. JO, prisiminiau, kad buve Lietuvje sraiges sake, kad tas su baltom staltiesem visai skanu, tik, aisku, brungu. O, ziupsneli, Londone yra Beatos uzrodytas ir visu bais pamegtas tailandieciu restoranas Portobello road. Pasakykit, draugai, kas buvo (o buvo, man rodos, visi) nenusivyle.
    Vitali, zinai, musu mokyklele mums pravede supaprastinta thai cooking for farangs, nes i pad thai nereikejo deti bananu miltu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tas baltastaltiesinis Thai restoranas vietoje JazzRock'o vadinosi Royal Thai Bangkok:
    theroyalthaibangkok.net

    Ir, surprise surprise, jau spėjo užsidaryti..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi Londone tai yra pats geriausias tailandietiskas Market Thai restoranas, i kuri visus draugus veda ir Beata, ir Vilma, ir mes savo laiku vesdavom, beje jame kiek pamenu Aiscio gimtadieni netgi sventem:) As viliuosi, kad kai Zabarauskai galu gale gris is savo gyvenimo keliones, toki Market Thai bent keliems vakarams atidarys savo nuostabiam bute, kurio manau labai pasiilgo:) gal be baltu staltiesiu, bet su Ritos megstamos electric spalvos pagalvelemis ir uzuolaidomis. Ir imkit tu prieskoniu tiek kiek panesti galit, tikrai pravers. Labai laukiam. Buckiai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip ir likau pasimetusi, kas veikia ir kas ne.. :)

    Nors salia manes yra net trys thai restoranai. As pati tailande nebuvus, negaliu nei lygint nei vertint, bet draugai sake, kad bent jau tas, kuri isbandem ruosia tikrai ne prastesni maista nei tailandieciai Tailande.

    Bet man vistiek labai rupi sia virtuve namie ivaldyt.. Taip kad laukiu naujos rubrikos ir jusu isbandytu receptu! ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. visko galima rasti Vilniuje, tikrai. Bet ieškoti reikia. Tarkime tie padažai - kartais pasirodo maksimose, dalį prieskonių galima aptikti kinų maisto parduotuvėje (prie kalvarijų turgaus), citrinžolės esu mačiusi netgi šviežios, man regis gal rimi. o va su kafyro lapas prasčiau. tų parsivežkite.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Stai jums ir verslo planas: vezat urmu prieskokius ir Aisciui taip kavines savininko siulyta arbata, atidarot grize "triju patiekalu reztorana" su Ritos masazo kalbariu bei Aiscio ispudziais 'live' ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Galvojame labai panasiai:) musu Meistro ir Margaritos butuke gaminsim rytietiskus patiekalus, pasakosime tikras istorijas, vaisinsime arbata, gal net ir pamasazuosime. Tik viskas bus nemokamai. Tiesiog megstam svecius.

    AtsakytiPanaikinti