2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Rudeninis derlius

Banaliausias pavadinimas prasidėjus rugsėjui, bet jis geriausiai tinka apibūdinti interneto gėrybėms, kurias pastarasias dienas raškau.

Ir kaip kitaip pavadinsi naujus blogus ir naujus keliautojus lietuvius, vykstančius į Azijos pusę - tik kaip dygstančius lyg grybai po lietaus.

Didžiausia staigmena tai mūsų kursiokas Žilvis, išsiruošęs su drauge į Indoneziją, N.Zelandiją, Australiją. Matau, kaip dabar plečiasi akys visų, kurie pažįsta Žilvį. Gaila, kad nepamatysim Žilvasikai, bet tikim, kad tau superb seksis ir seksim tavo blogą.

Dar vieni tautiečiai išbildėjo iki Azijos per Rusiją, spėju, kad TransSibiro traukiniu trauks. Labai įdomu.

Gavau maloniai nustebinusį laišką iš kelionių sunkiasvorio Augusto, kuris irgi suka nosį į rytus. Be to, L&M laukia nesulaukia skrydžio atgal ir apie tai pasakoja „Respublikoje“.

Turiu laiko naršyti internete pastarosiomis dienomis, tai dėl to tiek daug gero randu. Kaip sako Laimona:„jums matyt keliavimo krizė, kad sėdit internete dažnai“. Netiesa, mums krizė, bet ne keliavimo, o virškinimo. Vienam iš mūsų. Taigi, kol Aistis gydosi Coca-Cola (Smectą pabaigėm, todėl Coke per day keeps doctor away), aš tyrinėju tinklą, tarpuose išvalgydama visų aplinkinių restoranų bulves ir kartas nuo karto nukaudama kokius „originalius“ konversus už 40 litų.

Tęsdama kelionių temą, norėčiau pagirti naujai atrastą blogą apie kasdienes keliones Amerikoje. Šaunuolė Rosita iš garsios Čičkauskų giminės! O gerb. Rositos vyro postai lietuvių kalba tai išvis hilariuos, kaip pasakytų tūlas amerikietis.

Pasikrykštaudama skaičiau ir blogą apie stilingus materialius daiktus. Ne tik dėl to, kad autorė talentingai dėlioja žodžius (kas man, patys žinot kokios profesijos atstovei, visuomet labai svarbu), bet ir dėl jos stiliaus jausmo ir šviežienų troškimo. Iš jos ir iš kitos Čičkauskų giminės atstovės sužinojau, kad Vilniuje lyg grybai po lietaus (VĖL!) atsiranda nauji verti dėmesio restoranai, dizaino namai ir šmutkių butykai. Smalsu bus juos aplankyti grįžus.

Maloniai „susistūmiau“ ir kitų dviejų grandų pamfletukus „Pravdoje“. Gražiausias Lietuvoje Filosofijos mokslų daktaras būdingu sau stiliumi žongliruoja pavydo tema, o mano bendragimtadienis auksaburnis Tomas dar anksčiau ui kaip teisingai išpliekė lietuvius dėl bijojimo išsiskirti. Aną dieną su Aisčiu irgi nusprendėme, kad jei būtų toks „plaukimo prieš srovę indeksas“, Lietuva būtų kažkur sąrašo pabaigoje.

Ir dar krepšinis! Kaip gerai, kad pakrovėm ispanams, gal kiek P.Gazolio arogancija apslops. Jūs jau visi tuoj susirgsit čempionatu, o kaip mums sekti kovas Lenkijoje, kad netrukus vyksime į Togean salas, kur interneto nebus...

Grįžtant prie derliaus - Tana Toradžos žemėje dabar kaip tik noksta tamarellos ir markizės arba passion fruit (ar lietuviškai pasijos???). Pastarųjų paveiksliukus esu mačiusi ir anksčiau, o dabar mėgaujuosi rūgštokomis sultimis. O vat Tamarellų, sako, tik Sulavesyje sutinkama. Jų skonis - lyg sumaišytum saldžius raudonuosius serbentus su rabarbarais. Mes taip šiais vaisiais stebėjomės ir džiaugėmės, kad gavom po egzempliorių tyrinėjimui. Tai tučtuojau, su Mičiurininku Aisčiu išdarinėjom ir siunčiam Jums skanios Indonezietiškos rudeninės rūgštelės dozę:

19 komentarų:

  1. Sveiki keliautojai,
    daugiau nei pries metus Australijoje teko skanauti to aistros vaisiaus, kuri lietuviskai, atrodo, reiktu vadinti pasifloru :).
    Gaila, nepamenu kito ragauto vaisiaus pavadinimo. Ji perki, lukteri kol apipus, tuomet valgai ir jauti sokoladinio pudingo skoni!!! Spalva ir konsistencija atitinkama. :) Skanaus!
    Ritos istoriku barako kaimyne Zivile

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal todėl, kad artėja ta emigracijos diena, bet pasidariau itin jautri neigiamiems pasisakymams apie Lietuvą, Tėvynę mūsų.
    Todėl, Rita, Aisti, jau iš ko iš ko, bet iš Jūsų tokių pamąstymų apie indeksus nesitikėjau. Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, yra visko ir visokių žmonių, skirtumas ar žiūrėdamas į balą matai žvaigždes ar ne. Didesnėje (skaičiumi) tautoje yra ir didesnis kiekis pilkos masės, tad apie ką Jūs čia kalbat?? O kiek yra šalių, kultūrų, kur išsiskirti yra blogo tono ženklas?? Suomiai? Japonai? Amerikiečiai???? Kalbat, lyg sėdėtumėt kur nors Balbieriškyje ir niekur kojos nebūtumėt iškėlę iš jo visą gyvenimą. Bet juk esat.
    linkėjimai,

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, DEKUI!!!...uz naujas nuorodas...Bet Jusu irgi neuzmirstam!!!...taigi, rasykite, rasykite, rasykite...Skaitom ir keliaujam kartu su Jumis...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ponia Vaida, labas rytas. Zmones isvaziave uz juru/mariu is salies savo kiema kitu pasaulio kiemu atzvilgiu mato daug geriau nei tie, kurie jame jau baigia sunesioti paskutini megztini. Tegul jie sako ir tegul kritikuoja. Daugiau tokiu (Duok Dieve sveikatos Jiems), prabudusiu, kitaip mastanciu ir besiblaskanciu toje upeje. Ne visi juk nori eiti lengviausiu keliu: isijungti autopilota namai-darbas-namai, rupintis tik asmenine gerove, paskesti savaitgalineje minioje akropolyje, atlikineti pareigas zmonai, vyrui, tevynei. Ne visiems to reikia, nes ne visi iziuri ten kazkokia prasme. Jei visi judes su uzmigusia minia ir bijos pasakyti ka galvoja (neduok tu Dieve issiskirti!!!) vedzios mus kas nores uz nosies ir ne tik ir kur nores.

    Taip, kad Aisti ir Rita, - varykit ir toliau ka galvojate, tam internetas ir turi tarnauti, jog sakyti galima tai ka nori, o ne ka pridera.

    Ononimas is Tioman

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galvojau, gal man vienam snobiskumo kvapelis padvelke nuo sio iraso, bet ne - Vaidai irgi. Ir nereikia manyti, kad vos koja is savo kiemo iskelus jau galima ji keikti. Pilna pas mus ir talentu, ir isskirtiniu asmenybiu, ir margu zmoniu - tik kartais uzsienis idealizuojamas, o sava salis niekinama. Ypac tu, kas pirma karta iskeliauja - nesu tikras, bet susidaro ispudis, kad cia pirma rimta jusu kelione. Nieko, persirgsit, pradesit ir namus vertint. Bukit tolerantiskesni:)

    Aurimas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Galima kišti galvą į smėlį ir nematyti to, ko nesinori. p. Vaidos komentaras, tik patvirtina, kad daugelis lietuvių yra netolerantiški ir vienokiu ar kitokiu būdu išbara, kai nuomonė nesutampa su jo paties. Na ką, Rita ir Aisti, neteksit dar vieno skaitytojo?:)))
    Palaikau žodžio ir minties laisvę.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Interneto manijakai ir Azijoje interneto manijakai :-) O juk aplink tiek yra ka veikti, atsipalaiduokit!!

    Linkejimai Aisciui - sveik.

    AtsakytiPanaikinti
  8. oi juokinga cia diskusija isiplieske, ash tai perskaiciau ir nesupratau kodel pradzioj. Nu tai kas kad Rita ir Aistis parashe kad LT bijo plaukti pries srove, taigi beveik bajeris ir visai ne rimtas pasakymas, vos snipshtelejo ir cia prashau jau kova Vaida kryzium gula uz tevyne graziaja kiti grasina nustot skaityt, vapa apie nuomones laisve ect...
    atsipuskite mielieji, kaip Rita ir Aistis yra atsipute!

    AtsakytiPanaikinti
  9. :))))))))))))
    nu va, jau ne pirmą kart užsiraunu :)
    Dabar visi ramiai! Kaip čia Aistis neseniai sakė - čia ne delfis, kam norisi pasikoliot - varom ten ir į sveikatą.

    Mano seni geri draugai - Rita ir Aistis puikiai gali apginti savo poziciją visais klausimais, todėl advokatų jiems nereikia, ačiū.

    Beata, sakau, kad emigracijos diena artėja.. liūdžiu... :) Taip kad planuojam naujus metus pas mus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rita, man neatidaro Žilvino blogo, rašo, kad not found, gal nuoroda netiksli?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Idomi diskusija. Kam Lietuvoje gyventi blogai, nepades ir jokios Azijos. Kad pas mus daugiau dejuojanciu, o ne bijanciu issiskirti, del sito reiketu labiau pergyventi. Ir nustoti verkslenti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jega! Smagu matyt tokia kaitria diskusija :) Patys isitraukiame tik dabar, nes buvome atkirsti nuo interneto ir, tiesa, sakant, nuo rytdienos neturesim interneto dar savaite. Togean sala, kur plaukiam, (zr. zemelapi)net vandeni importuoja :) Dabar del karscio apie Lietuva :) Turiu vieninteli pastebejima - iskelti jautru klausima tai nereiskia tersti savo kiemo. Tai reiskia tureti noro gydyti liga. To ismokau versle. Reikia uzduoti skaudzius klausimus ir kalbeti nemaloniomis temomis, kad uzciuoptum, ka reikia gydyti. O musu abieju su Rita nuomone, musu valstybeje per mazai stipriu asmenybiu, katalizatoriu, vadinkim juos kaip norim. Ar mes blogi, kad norim savo valstybeje daugiau astrios izvalgos, polekio ir rezultatyvaus veiksmo? Kolegos, ar del to mus kritikuojuate? Sakote, kad pakanka? Nesutinkam:) Mylim, gerbiam Jus, nelyginant, kiek mums artima(s) esate, bet kategoriskai nesutinkame. Lietuvai gyvybiskai truksta rokenrolo. Sveiko gaivinancio vejo galvoje, kuris ispucia baime veikti ir drasa kritikuoti. Tai viskas, ka norejome pasakyti, viename sakinyje trumpai bruksteldami apie plaukimo pasroviui indeksa. Tuo tarpu siame irase yra 11-ka pastraipu su 9-iais pozityviais plaukimo pries srove arba tiesiog plaukimo SAVO kryptimi pavyzdziais. Apie juos diskusija nekilo ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. O Die Ve!
    Nu cia ir katilelis uzvirte, kol mes kratemes kalnuotais Sulavesio keliais:)
    Aciu vyrui, kuris isidejo mano zodzius sau i burna ir uz mus abu pakomentavo ir paaiskino, ka as norejau pasakyti.
    Vaida, o tu juk zinai, kaip as MYLIU Lietuva!
    Linkejimai rokinroluojantiems musu blogo skaitytojams:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ritute, aišku, kad žinau! Todėl ir sureagavau! ir gi iškart perspėjau, kad ir kodėl pajautrintai reaguoju :)))

    Ir vaje, kaip jau būtų smagu su jumis abiem gyvai visaip karštai pasiginčyt ir padiskutuot įvairiais klausimais.. :))

    Aisti, norėčiau, bet čia nebeatsakysiu, per daug vieša vieta, o kažkaip nematau reikalo paskui aiškintis ir teisintis žmonėms, kurių net nepažįstu.
    Dar kartą supratau, kad mūsų blogas bus tikrai uždaras.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ahaaa, ir man neatidaro Zilvino blogo...idomu kodel???...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ritute, as dabar pasisakysiu visiskai ne i tema ir taip labai jau moteriskai, bet Tavo labai labai grazi sukuosena ir labai Tau tinka tie trumpi plakuciai. Tai ir viskas. Sekmes ir laukiam ziniu is tos Togean salos!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Nesenai tavo mama parodė šį jūsų blogą. Tikrai negalėjau ne perskaityti. Per du vakarus įveikiau visus blogo įrašus. Esu labai nustebus! Šaunuoliai esate!
    Taigi, laukiu nauju jūsų nuotykiu. ;}

    AtsakytiPanaikinti
  18. Su nekantrumu laukiu savaitgalio, kad galėčiau jūsų blogo dėka pakeliauti kartu su jumis.Dėkui tau, Rita, už laišką, kuris buvo puiki staigmena rugsėjo pirmosios proga. Linkėjimai nuo Didždvario. Lai jus aplenkia ligos is visokios ten stichinės nelaimės.Geografikė Sniega

    AtsakytiPanaikinti
  19. Žilvio blogo neatidaro, nes kažkas ten sulūžo, sakė jis.Kai tik pataisys, atnaujinsiu nuorodą.
    Guoda, smagu, kad patinka.
    Indrute - ačiū tau už pagyras, nes per tas aukštos materijos diskusijas, nebesimato mūsų blogo esmės t.y. mano trumpų plaukų:)))
    Geografike Sniege - vaje, kaip aš džiaugiuosi, kad gavote laišką ir prisijungėt prie skaitytojų. Kaip ir rašiau laiške - Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti