2009 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Rojus žemėje

Pasirodo, jis egzistuoja. Togean salų Sulavesyje pavidalu.

Planuojantiems į rojų - žinokite, kad rojuje gėlas vanduo atvežamas kasdien iš kitos salos, maistas normuojamas, alus kainuoja tris dolerius, vakarais kanda smėlio musės, o naktimis namelyje maistą vagia laukinės žiurkės. Bet visa kita - idealu: permatomas vanduo įlankoje, iškart po langu, stebuklingas povandeninis pasaulis (mačiau medūzą, daug nemo, papūgžuves, šikšnosparnžuves, stačiai plaukiančias gyvatėles iš jūros arkliukų giminės, IŠ ARTI mačiau žaidžiančius delfinus), dar labiau užvežantis nardymas Aisčiui, skaniai kepta žuvis pietums, puiki europiečių kompanija ir po gerą filmą vakarais.

Taip pat verta žinoti, kad į rojų patekti ypatingai sunku: iki jo keliavome dvi su puse paros sustodami tik pamiegoti. Iš jo - 27 valandas nonstop. Didžioji kelionės dalis būdavo smagiais "Puspita" firmos laiveliais, su daug vietinių rėkiančių "Hello Mister" kas penkias minutes ir būtinai atsirandančiu gudruoliu, kuris, atėjęs į laivo priekį per mobiliaką paleisdavo "Titaniko" dainą su virkaujančia C.Dion. Tokių laivelių analogija su "Titaniku" būdavo visai nejuokinga.

Bet štai mes gyvi ir sveiki vėl sausumoje. Dar turim savaitę iškopinėti visą Sulavesio medų, taigi lekiam šiandien į nacionalinį parką, kuriame tikimės pamatyti mažiausią žinduolį - Tarsier.

4 komentarai:

  1. Nerealu. As pats negaliu sulaukti jau kol iki ten nusigausiu :) Visada norejau pamatyti ta roju zemeje. Gerai, kad jis vistik yra :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar žadėjote ar ne, niekaip neatsimenu, būti aitvarų šventėje kitą savaitgalį Palangoje? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. wowowowowowow
    ash jums i roju transliuoju apie tai kaip buna zemeje, va grizau is pubo kuriame buvau su jusu keliones ikvepeja anusaite vilma, ishgeriau alaus po tris svarus, dabar grizau namo uzvalgiau kas liko nuo vakarienes...ir eisiu miegot:) bet dar greitai paziurejau kaip rojuje zmones gyvena...rytoj atvaziuoja i londona odeta ir mes pasinersime i parduotuves ieskoti visokiausiu apdaru...
    ai ir dar Izabele gavo vieta super darzelyje salia namu, o man Tomukas igijo nauja masina i kuria galiu susodinti 7 zmones...bet nezinau ar jinai man patinka nes didele ir mechanine ...kita savaite vaziuoju i LT, ir Odeteles vestuves jau labai labai arteja!!!tai ir yra svarbiausias dalykas shiuo metu vykstantis zemeje!!!
    kopinekite medu toliau ir prashau rashyt bo esu jusu istikima prenumeratore

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai gerai tas rojus atrodo, ir tu delfinu labai pavydziu, nes dar NIEKADA NIEKADA NEMACIAU GYVU DELFINU, o taip noreciau. Na bet tikiuosi kada pamatyt! O pas mus ruduo, labai grazus, kvepia nukritusiais lapais. Linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti