2009 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Paskui baltą triušį

Esam jau trečioje Indonezijos saloje – Balyje. Pirma diena saloje buvo tokia šveliai tariant surealistinė, tai galvojam, gal kas blogai su mūsų matricomis.

Atsibudome nuo į mūsų kambarį įlipusio balto triušio. Kadangi buvome po sunkios kelionės (jau net nebeverta aprašyti, kaip sugebama sugadinti, palyginti paprastą kelionę), galvojom, kad haliucinacija. Pasirodo – ne. Triušiukas – šeimininko naminis gyvūnas.

Mūsų kambario vonia – tik su puse stogo, kita pusė – dangus. Kažkoks labai jau originalus viešbučio architektas buvo, nes koks kaifas maudytis po dušu ir žiūrėti į žvaigždes!

Paplūdimy smėlis – juodas, vulkaninis. Keista, atvažiavome į Bali ieškoti atvirukinių paplūdymių su baltu smėliu ir akvamarinine jūra.

Jau vakare, sėdint fangipanų sodelyje, po dviejų mėnesių pertraukos išgirdome savo kelionės draugą driežą gecko žagsint – labai apsidžiaugėme, nes nebuvome jo girdėję nuo Vietnamo. O man berašant šį įrašą, maždaug vidurnakty, pragydo visi kaimo gaidžiai. Keistuoliai.

Dar vienas keistas dalykas - Aistis susirado naują meilę. Su ja nesiskiria jau kuri diena, eina su ja kartu vaikščioti ir vis skaito apie ją, uosto ją užsisvajojęs.

Tai vanilė. Vietiniai prekeiviai vanilės ankštis čia parduoda ant kiekvieno kampo, nes, pasirodo, Indonezija antra ( po Madagaskaro) vanilės eksportuotoja pasaulyje. Tai ir Aistis vieną tokią įsigijo ir su ja nebesiskiria. Štai kaip atrodo vanilės sėklytės:

O čia - vanilinė nosis:

Be to, kad tyrinėjam vanilės biologiją, tai tyrinėjam ir Balio salą. Ir supratom, kad čia yra dvi salos: viena - Balis - kurią tik ką aprašiau, su ramiai tekančiu gyvenimu ir smagiais atradimais, o kita - Balius - su turistų ordomis siaubiančiomis paplūdimius ir siuvenyrų parduotuves. Kadangi iš Balio jau išvykome ir atvykome į Balių, tai jau planuojame, kaip greičiau iš čia dingti. Bet prieš dingstant dar turime atskleisti paslaptį, kurią slėpėme visus penkis mėnesius..bet čia jau kitame poste.

9 komentarai:

  1. Su vanile jau taip yra - kai atrandi, jau nebesiskiri :) Aš tai dėkoju Beatai už šitą atradimą - stalčiuje visada turiu, ir dar kur nors cukruje mirksta... atsiųstumėt vokelyje keletą lauktuvių ar ką.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vaida, jau ruosiam vieta kuprinese prieskoniams,tikimes, kad geriausias ju derlius bus Malukuose, prieskoniu salose. O tai kur jums siusti, jei ka? Ispanija, Andaluzija, prie tos vilos, to baseino?

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu prašyčiau, iki spalio 10 - tai Žalesos kaimas, Vilniaus rajonas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Keliausiu ir as i tuos krastus. Uz kokio menesiuko :) Gal kur nors keliaudami susitiksim!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O paslaptis...Rita 5 men. jau kaip nescia?

    AtsakytiPanaikinti
  6. vanilinė nosis labai dera prie vanilinių ūsų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. ech, itampos kurejai ir paslapciu saugotojai :")

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oho kokia itampa!:) Dabar laukiu nesulaukiu kitos serijos, kad greiciau suzinociau ta paslapti! Beje, Birute Galdikas gyvena Borneo saloje, apsilankykite ten, jei turite galimybiu. Jei norite, galiu gauti jos kontaktus, brukstelkit jei reikia. iki, linkejimai.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Zilvi, kaip ir kur tave rasti. Jei ka, duok zinoti, kur 'i tuos krastus' keliauji.

    AtsakytiPanaikinti