2009 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Lietuvišku ritmu

Taip smagu, kai iš Lietuvos sklinda patriotinės nuotaikos! Iš jūsų supratu, kad Dainų šventė, Tautiškos giesmės giedojimas, Jachtos sugrįžimas, kartu ir visas tūkstantmečio minėjimas pažadino gražius jausmus lietuviškose sielose. Tai labai įkvepia ir mus, gal net kiek ir gaila buvo, kad ne Lietuvoj buvom per visas šventes. Bet bus tų švenčių, o mes čia, Malaizijos Tioman saloje gyvename irgi lietuvišku ritmu. Vien jau dėl to, kad esame keturiese – Laimona su Martynu ( L&M) gyvena per vieną namelį nuo mūsų – ir nuolat šnekame lietuviškai ir apie Lietuvą. Be to, saloje daug kas žino Baltijos šalis, nes čia kažkur aplinkui salose buvo filmojamas realybės šou „Robinzonai“. Mūsų dienos paprastos – atsikeliame, į jūrą, ilgi pusryčiai su lietuviškom kalbom ir tolimu žvilgsniu į Pietų Kinijos jūrą, valgome dažniausiai keptas bulves su kečupu, tingi diena paplūdimy, vėl į jūrą, pokaičio miegelis, į jūrą, ilga vakarienė su lietuviškom kalbom. Vakare prasideda variacijos – arba laužas ir vynas paplūdimy šviečiant pilnačiai, arba kino seansas pas L&M – „Sopranų“ antras sezonas. Naujas rytas – vėl viskas iš naujo.
Vakar pavyzdžiui, ėjome į kitą salos pusę per džiungles. Tai, nepaisant to, kad džiunglės labai patiko, tropinių gyvūnų daugiau matome savo kieme – kas ryt po žolytę išeina pasivaikščioti kokio metro ilgio (tikrai, nemeluoju) Monitor driežas (kas pasakys, kaip monitor lizard vadinasi lietuviškai, nes mes nemokšiškai tuos siaubūnus vadiname varanais), iškart už namelio gyvena koks dešimt beždžionių (jos šiandien buvo užtvėrę kaimelio kelią, nes knisosi šiukšlėse, tai nelabai malonu buvo pro jas praeiti, kai genties vadas šnypštė ant kiekvieno dvikojo), man dabar rašant šikšnosparnis suka ratus aplink gretimą namelį (kažkoks matyt maratoninkas, nes jau kokį dvidešimtą ratą daro), o smėlio musės mane taip sukando, kad turiu šimtą žymių įvairiose kūno vietose (galiu girtis, kad esu skaniausia iš mūsų keturių).
Dar matome nuostabius saulėlydžius.
Aistis vėl nardo (nuotraukoj „Šią savaitę“ dar matosi žymės nuo įsispaudusio akvalango). Šiuo metu daro kažkokius testus, nes mokyklėlėje rytoj turės atsiskaityti ( tuo tarpu maratonininkas pakeitė kryptį ir suka dešimtą ratą jau). Dar žinokit, jei jums kada skambinsim, tai iš šitos telefono būdelės
Ir jei kas pagalvojote, kad kiekvienas mano čia parašytas sakinys yra pagyrūniškas, tai apsigalvokit, nes čia tik realybė.

12 komentarų:

  1. Skamba viskas labai atostogiskai, gal tik bulves su pomidoru padazu pusryciams - kazkaip man pionieriskai:) Bet zinant, kad tai - Rita, aisku, kad tai bene geriausi pusryciai:) O varanai juk mesedziai - negadina jie jusu nuotaikos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aisti, būsi Advanced Open Water, ar jau gal Rescue Diver?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau esu Advanced. Iki Resque truksta 8 nerimu. Padarysiu per menesi, o tuomet Indonezijoje Resque. Negaliu sustot. Be proto patinka:) Siandien maciau vezli. Tiesiai virs galvos praplauke per kokius 3 metrus. Ziurejau, ko, dingo melynoj migloj. Nerealu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. na bet tu ir perkudus nerealiai

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rita, aiškinkis, mama nerimauja!! :)))))))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Zmogiukai-lietuviukai, tie saulelydziai JUSU visu 4 verti! Pasiraso: Martyno mama

    AtsakytiPanaikinti
  7. o, tioman, mano meile! :) jei dar kada nueisit pas bush man'a - linkejimai. ir tam seniui is rainbow challets :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tioman ir musu meile:)
    Bijau, kad antra karta neisim, nes batai tiek nutryne, kad dar pusles gydausi.
    Miela Martyno mama, tuoj tuoj ir saulelydziai lietuvoje bus grazus, mazdaug saltibarciu spalvos:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. mažai rašot, mielieji, jaučiam informacijos trūkumą:))

    AtsakytiPanaikinti
  10. As irgi noriu tokios realybes :) Buckiai jums.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ot gerai, kad informacijos trukumas, gal bent laiskus pradesit mums rasyti:)Mes vis dar ten pat, ritmas tas pats, tai ir naujienu - ne prudai.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Miela uosviene, ten ne Rita. Ten Laimona. Nesigasdinkit:) Vaida, esam taip suleteje, kad nebesijudina pirstai rasyt. Tik lakstom pajuriu, maudomes, valgom ir ilgai vakarojam. Nuotykius atidejom Indonezijai. Dabar jau 11 dienu specialiai vengiame ispudziu :)

    AtsakytiPanaikinti