2009 m. liepos 18 d., šeštadienis

Miestas, sala ir valstybė vienu metu, kas?

Taip teisingai, Singapūras. Atvykom vakar vakare ir manęs neapleidžia toks pat jausmas, kaip aštuntoj klasėj važiuojant į Austriją ir turint dešimt dolerių dviem savaitėms - kainos kosminės, o visko taip norisi. Mūsų kuklus biudžetas, su kuriuo iki šiol jausdovaomės kaip karaliai, Singapūre pasirodė varganas ir mes jį sprogdinam ne dienom, o valandom. Ir nieko nostabaus - čia kainos, tokios kaip Lietuvoje. Hahaha, nu gerai, gal kiek didesnės, tai įsivaizudokit, mes pripratę už grašius kasdien prabangiai gyventi, tai ir patekome į šoką.

Pavyzdžiui, alaus pigiausio maža skardinė kainuoja 2 singapūro dolerius (1.40 USD), šiandien neva pigiai pavalgėmė gatvės maisto - prasidėjo Singapūro maisto festivalis, tai negali pykti - už 11 USD, kai būdavom pripratę papietau abu už keturis USD.

Pirmą kartą gyvename bendrabučio tipo hostelyje ir mokam daugiausiai per kelionę - 25 USD. Skandalas!!! Tiesa, nemokamas internetas ir pusryčiai. Tai mes, lygiai kaip aprašinėjo viena talentinga žurnalistė, kaip tie indai bandėme prisigrūsti pusryčių visai dienai, bet kiek gi žmogus gali suvalgyti bulkos su uogiene. Na, bet aš nesiskundžiu, nepagalvokit, kriaukšleles pagriaušime ir kažkaip išgyvensime.

Kitas Skandalas - tai prekybos centrai. Pamenat, kai rašiau apie įvairius fifų spąstus? Tai pamiršti reikia tuos, joks Bankokas, Kuala Lumpuras ar Akropolis neprilygs Sigapūrui. Man tai net žodžių trūksta aprašyti visą gausybę, o būnant prekybos centruose, tai net kvapą užėmė. TIKRAI. Aisčiui irgi. Jis, matyt, neapžiūrinės Singapūro įdomybių, o liks gyventi viename tokiam knygyne, kur nuo gerų knygų gausos suskausta galva.

O šiandien vakare eisime išbandyti dar vieno singapūriečių bais pamėgto "sporto" ( po maisto ir shopingo). Nesakysiu, kokio, tik pasakysiu, kad jo aš labai pasiilgau. Maža to, tai toks malonumas, nuo kurio jau dabar saldu, jam dar neprasidėjus. O labiausiai mums pavydėti turėtų Brunai ir Gytis su Neringa, nes jie mūsų susijaudinimą suprastų, oi kaip suprastų, Iki, skrendam ten ir iš naujos savaitinės nuotraukos siunčiam mąslius praeivių žvilgsnius Singapūro Boat Quay kryptimi.

18 komentarų:

  1. Oi, koks fainas straipsnis apie tuos indus...Daugiau tokiu nuorodu...Dekui is anksto!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. suintrigavot paskutine pastraipa :))
    manau, ejote masazo ;-))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Daugiu nuorodu? Prasom. Puslapis angliskai, bet straipsniai lietuviskai. http://www.cringel.com/verslo-klase

    AtsakytiPanaikinti
  4. NE, ne masazas. Tai buvo magiska, stebuklinga, baisu, herojiska:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ne, nu bet rimtai. gal čia kad pirmadienį sėdžiu apspangęs darbe, o gal šiaip, neįkertu ir aš užuominos. maistas ne, anas ne, herojiška ir stebuklinga:) cringel į mano klausimus neatsakė. palauksiu, kol vaida pabus, gal tada ji ką nors pasakys - gi gudresnė ir nuovokesnė už mane. bet jei ir ji nežinos, teks praskleist paslapties šydą, brangieji :_)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, čia aš tarp kitko. Kalbant apie fifas. Vienas kalbos mylėtojas neseniai pasiūlė Lietuvių kalbos komisijai pavadintis fifas (fyfas) lietuvišku vardu - tuštutėmis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bruno - herojiska, magiska, stebuklinga, gerio ir blogio kova.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Blyn, ainu miegot, gal susapnuosiu ka herojisko, magisko ar stebuklingo..? Dar neisikirtau - lomkes. Kol kas pasiguodziu tuo, kad Aisciui viskas gerai ir kvapa uzeme vienintele teisinga parduotuve - knygynas :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. ok, dar pries labanakt... bandau pritempt - zirgai? teatras?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ech, ot ir misle keturgysle uzminiau Jums. dar vienas megstamas singapurieciu 'sportas' - kinas! Dabar tik beliko atspeti, kokio filmo premjeroje mudu buvome.....stebuklingoje, magiskoje, herojiskoje.....

    AtsakytiPanaikinti
  11. Mes matai, neseniai buvom filme, todėl ir nesusipratom, ko čia galėtume pavydėt. Magiškame ir herojiškame, baisiame ir linksmame Ice Age3. Ėjom visi keturi. ir ką, nematėm tik paskutinių 5-10 minučių.

    O jūs buvot Harį Poterį pažiūrėt, reiškias. Iš treilerio tai man nepatiko. O jums?

    AtsakytiPanaikinti
  12. ajajaj, kas gi sprendzia apie filma pagal treileri:) Mes ice age buvome Kuala Lumpure, o cia - Poteryje. Tai ispudinga ir yra tai, kad premjera, kad magiska, kad stebuklinga

    AtsakytiPanaikinti
  13. Eisim ir mes siandien Poterio pazet, kad pavydas nesugrauztu...

    AtsakytiPanaikinti
  14. aaaahhhh. nu čia tai jo, išdūrims :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gyti, knygynas yra fiesta. Svente alkanam protui. Tiesa, knygos nerealiai brangios. Todel ten praleidziu valandu valandas skaitydamas, kaip bibliotekoje, tik greituoju budu. Gerai, kad praejau accelerated reading technique kursa :) Jau perskaiciau dvi knygas :) Dar turiu dvi likusoas. Matai, kas atsitiko, kai patekau i knygina, kur top knygos ateina tiesiai is spaustuves be uzlaikymo...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sory uz klaidas, rasau tamsoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Taip taip, geras knygynas yra velniskai teisinga vieta. Suintrigavai pagreitinto skaitymo technika...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Brian Tracy, Collin Rose "Accelerated Learning Techniques". Vienas iš skyrių yra "Power reading". Brolis parpūtė per Torrentus. Verta.

    AtsakytiPanaikinti