2009 m. liepos 21 d., antradienis

Haris Singapūre

Stebuklingas, magiškas ir baisus reikalas, kurį mes darėme šeštadienio vakarą Singapūre – Hario Poterio šeštojo filmo premjera!!!!!!!! Taip jaudinausi prieš filmą, kad maniau širdis sprogs, o jau prasidėjus filmui gailėjausi, kad jis baigsis, nes būčiau galėjusi taip žiūrėti ir žiūrėti.
Kino teatras nebuvo modernite, kaip tikėtumeisi iš Singapūro – toks į Vyzlių landynę panašus - raudonos užuolaidos, senoviškos kėdės ir pan. Anyway, popkornų nuotaika vyravo, aplinkui knibždėjo žiobarai singapūriečiai paaugliai su firminiais nepadirbtais rūbais, o mes išsigandę ir susijaudinę, Dobio veidais, laukėme seanso pradžios.
Toliau siūlau neskaityti tiems, kuriems HP nieko nereiškia, kuriems jis daug reiškia, bet kurie dar nematė filmo ir nenori sužinoti apie jį nieko, nes tuoj išdėstysiu savo nuomonę apie filmo meninę, kinematografinę ir emocinę vertę.
Iš pradžių apie emocinę – ji neįkainojama, nes vėl smagiai nukelia į Hogvartsą, vėl smagūs bajeriai ir maži stebukliukai, bet čia matyt tik tiems, kurie šiaip kaifuoja nuo burtų pasaulio. Daug filme ir baisių scenų, verčiančių griebti vyrui už rankos. Kaip pavyzdžiui ši, apie kurią visi šneka, nes jos nebuvo knygoje.
Meninė vertė. Kad nereikia knygos lyginti su filmu, savaime suprantama. Bet šį kartą kaip tyčia filmas atliepia knygą – toks lėčiausias įvykiais, fragmentiškas, daugiau kaip pasiruošimas kažkam dideliam - grande finale. Juk ir pastaroji knyga buvo neįtikėtinai ilga ir daugiau iš prisiminimų sudėliota, daug naratyvinio siužeto, taip sakant, kuris gyvybiškai svarbus visai HP ir Patys Žinote Ko istorijai, sudėliojimui taškų ant i. To viso neįmanoma perkelti į dvi su puse valandos ekrane. Todėl kai kurios svarbios detalės, toks jausmas, paskubomis ten įkištos, nes taip reikia, pavyzdžiui, kas tas Netikras princas.
Kinematografinė vertė – apie filmą labai daug teigiamų recenzijų, bet aš vis tiek lieku prie nuomonės, kad, pavyzdžiui, Ugnies taurė ir Fenikso brolija – daug geresni filmai. Kaip tik vakar, lyg burtų lazdele pamojus, per TV rodė "Ugnies taurę", tai mes hostelyje užsiėmėme geriausias vietas prie TV ir gėrėm akimis. Ir tikrai, nu nerealus filmas, pagal nerealią knygą – kiekvienas pakabintas šautuvas iššauna, kiekviena emocija pamatuota, neįtikėtina išmonė!!!! Nobelio literatūros premiją J.K Rowling, prašau!
Vėl grįžtu prie naujojo - o aktoriai kokie juokingi! Nu sunkus tas metas – paauglystė. Ir dar, manau, kad HP, kaip herojus, turėtų būti drąsesnis su mergaitėmis. Ir dar, aišku, didžiausia pagarba mano mylimajam Alanui Rickmanui už įtikinamą, gasdinatį, iki panagių sarkastišką ir paslaptingą Sneipą.
Apibendrinant – žiūrėti bais smagu, bet laukiam dviejų finalinių filmų. Tik po metų, kaip ilgai laukti…...

11 komentarų:

  1. Ei mes skaitem bloga del kelioniu, ne del Holivudinio popso recenziju, nenusivaziuokit jau daugiau, gerai? :-(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ei, čia juk įspūdžių dienoraštis!!Mes rašėm, rašom ir rašysim apie visokius įspūdžius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rita teisi. Be to, prašau nekomentuoti anonimiškai. Kaip galima diskutuoti inkognito? Čia ne Delfi. Anoniminius komentarus ištrinsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rita, geros pastabos. Po filmo jauciuosi identiskai: emocinis uztaisas geras, bet veiksmas kazkoks karpytas, be isrisimo, lyg pasiruosimas dideliam finalui.

    AtsakytiPanaikinti
  5. nepamenu kada paskutini karta filme buvau :) bet jus taip graziai rasot - reiks nueit....

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pamačiau HP - galvoju, Hewlett Packard. O pasirodo, kas kita :)

    kiaulia

    P.s. Aisti, rekomenduoju netrinti tų anonimščikų. Ne dėl to, kad pats šiuo metu toks, tiesiog visokių yra, visokių reikia...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėl anonimiškų komentarų gal ir pritarčiau kolegai kiauliai - tegu gyvena. Bet dėl kitko solidarizuojuosi su keliautojais - tai blog'as, todėl jie turi teisę rašyti apie visus įspūdžius, kuriuos patiria keliaudami. Ir už tai, kad jie tai daro, mes juos mylime :)

    žydrė

    AtsakytiPanaikinti
  8. O aš pritariu Ritai, čia jų blogas, skirtas draugams ir artimiesiems. Jei kas nors gali skųstis turiniu, tai tik mes ;):DDDD
    ir būtent todėl mūsų blogas bus uždaras, kad visokie prašalaičiai negadintų nuotaikos.

    Rita, aš VISADA sprendžiu apie filmus pagal treilerius.. :)))) ir man niekaip niekaip nepavyksta atskirti ir nelyginti knygos su filmu, na, mes kalbėjom.. nu bet jūsų recenzija suintrigavo.. gal reiks nueit, kada vaikus užmigdžius.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rita, Aisti, pažiūrėjom HP! Nu ir ką, mano galva, geriausias filmas iš visų buvusiųjų.. (turbūt prisidėjo ir tai, kad knyga seniai skaityta :))) bet. bet... o kaip gi, be bet. Žodžiu, filmo pabaiga buvo labai, labai prasta. Anei logikos, anei prasmės. Mane visada labai suezina nelogiškumai filme, bet kokiam filme.. bet ypač, šitam filme. Rowling tuo ir geniali, kad knygos labai logiškos, labai nuoseklios, visi šautuvai ilgainiui iššauna - reikiamu metu, reikiamoje vietoje.. o čia scenaristas, turbūt pagalvojo, kad jam mažai moka, ir su****o pabaigą... Į pilį įsiveržė Mirties valgytojai, o visi stovi ir švitina žiebtuvėliais??? kaip liūdna, kaip graudu.. c'mon??? kur visi Aurorai?? ką veikia?? kodėl niekas nebebijo, nesigelbėja, o ramiai sau stovi ir liūdi... nufilmuota įspūdingai, nesiginčyju, bet c'mon... :)))))
    Ir išsiaiškinimas, kas yra Half Blood Prince buvo labai toks.. paprastas???
    tikrai reikės išsitraukti knygą ir perskaityt, kaip ten buvo. :))
    Beje, treileris tikrai labai prastas - neatspindi nei nuotaikos, nei nieko... o gal prastas tik tas, kurį rodo Lietuvoj. Nes gi ne paslaptis, kad paprastai filmai turi po kelis treilerius, pritaikytus skirtingoms auditorijoms.
    Tai tokie mano įspūdžiai, Bruno gal savo parašys, sakė, kad jam prailgo, ir užpakalis paskaudo - o tai iškart mažina filmo vertę :))))

    AtsakytiPanaikinti
  10. dabar taip, paskaičiau šiek tiek. O nereikėjo :))))

    AtsakytiPanaikinti
  11. paskaudo užpakalį. minusas.
    gražus akcentas. pliusas.
    geri išlaikyti reagažo momentai. pliusas.
    siužeto linija padrika. minusas.
    bendras įvertinimas - 5 iš 10. nukrypta nuo turinio, daug kur pameluota. :)

    AtsakytiPanaikinti