2009 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Rytoj - kaip į darbą

Ketvirtadienį kelsimės pavyzdingai - 6:30, t.y. vos prašvitus. Po rytinių procedūrų ir pusryčių išeisime į gatvę, pasigausime visuomeninį transportą ir važiuosime į priešingas Chang Mai miesto puses. Rita - į šiaurę į Chetawan tajų masažo mokyklą, o aš - į pietvakarius pas budistų vienuolius mokytis meditacijos. Kaip į darbą :) Ir taip maždaug 10 dienų.
Bet taip bus rytoj. Šiandien toliau gyvename sotų, pigų ir lėtą backpackerių gyvenimą šiauriniame Chang Mai. Jaukus 1.2 mln gyventojų miestukas su smektos spalvos smogu virš stogų (nuotraukoj turėjo matytis įspūdinga miesto panorma)
Vakar tradiciškai pasiėmėme mocikelį, apvažiavome miesto apylinkes, o šįryt užlipome 17 km kalnų serpantinu į vieną šventyklą, kurią neva turi aplankyti kiekvienas budistas.
Lankytojų srautu ji nė iš tolo neprimena Mekos, nors, tiesa, farangų saulėje raudonai keptas fizionomijas čia gerokai atmiežia lankytojai tajai. Žinoma, farangams parengtas special treatment :)

Po to 17 km serpatinu leidomės nuo kalno išjungę variklį. Taupėm tajų orą, nors jiems patiems ekologija absoliutus nulis. Išgeria vandenį, meta plastiką į krūmus, šiukšlės pakelėse, kriokliuose (kur piknikauja vietiniai) ir t.t. Arba čia vai fare a culo požiūris arba kokia mūsų dar nepažinta budistinė paslaptis.

Na tiek, protas daugiau neišveža 38C karštyje. Sveikiname bičiulius Lietuvoje su šiltais orais, pirmais šašlais ir antikriziniu vitaminu D. Labai prašom nesiųsti nuotraukų iš Lietuvos, nes nuo balandžio iki spalio mums Lietuvoj geriau nei kur kitur ir dabar prieš sutaršydami vakarienę pas indus arba tajus, arba musulmonus, pasibėdavosim, kad nuo šiol bus sunkiau keliauti po tropikus dėl laimės mėnesių Lietuvoj;)

4 komentarai:

  1. Seubas, kaip toki laza 10 dienu atlaikyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mieloji Ritute tai kai jau grisi tai tikiuosi pademonstruosi ant draugiu ka masazo mokykloje ishmokai???
    shiaip manau kad masazas ir rashymas tavo tikrasis pashaukimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, Ritule, manau, kad tau grizus i Lietuva tikrai reikes taju masazo praktikos - juk viskas pasimirsta, jeigu nera praktikos:):) Taigi, atsistoju i eile:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. OI, mergikes, i eile tai stokite, bet oi kaip ten viskas sunku ir po pirmos dienos jauciuosi lyg po gero sporto klubo

    AtsakytiPanaikinti