2009 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Sveiki, sulaukę Šventų Velykų, Sanuk Songkran

Gražios šiemet Velykos išpuolė - plius trisdešimt septyni, rankos ne žalios nuo dažų, o darniai juda masažo ritmu, nereikia valgyti kiaušinių penkis kartus per dieną, o tą vienintelį, kurį šiandien suvalgiau, į visų jūsų ir gamtos atgimimo sveikatą, pati išsiviriau, paprašiusi vietinių virtuvėje. Vos neapsiverkiau iš laimės, kai tajai galų gale suprato, ko aš noriu ir įmetė kiaušinį į verdantį vandenį:) Kiaušinis buvo skystas, suvalgiau jį su ryžiais ir daržovėmis. O čia jau vakar pradėjo skambėti - Sanuk Songran ir Sawadee Pi Mai - laimingo Songkrano ir Laimingų naujųjų metų. Perfrazuojant Hemingvėjų, sekmadienį, balandžio dvyliktą, fiesta sprogo, gerokai aptaškydama visus. Prasidėjo laistymosi šventė. Nesušlapti neįmanoma, pykti, kai ant tavęs kibirais pila vandenį ir tiesiai į veidą atstato vandens pistoletus - negalima. Lyg specialiai paminėdamas didžiają šventę, nulijo lietus - visi dar laimingesni, nes a taip, a taip šlapi, o čia dar nemokamas vanduo. Nes iki lietaus vanduo gaunamas trimis budais buvo: arba tiesiai iš kanalo, arba iš šlangos, arba perkami ledo luitai ir jie tirpdomi. Kai girdi garsiai grasiai sucypiant, žinok, kad gavo ledinio vandens:) Viskas atrodo maždaug taip: Ir taip penkias dienas:)

4 komentarai:

  1. su šventėmis, tikrai neblogos Velykos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki sulaukę šv. Velykų, nors ir toli nuo mūsų. Mes su anūkais jau paridinėjome margučius, dabar ilsėsimės.
    Džiugu, kad galiu tikėtis tavo, Rita, pirštų ant savo nugaros (pakaks dešimties, dvylikos nereikia).

    Dėdė Algirdas, tetai Janinai pritariant

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai išradingas šventimas ir net praktiškas, :) kai pleškina toks karštis. Primena vaikystės vasaras kada kieme žaisdavom vandens karus :).
    Gražių jums švenčių, linkėjimai. Stipriai apkabinam XOXOXO

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai nice, pasiimi kibiriuka vietoj rankinuko, ir varai, kas nors tau, tu jam, susipazinti galima:)... Kai atsils, galima bent jau savam rajone realizuoti, arba savam kieme, blogiausiu atveju, namuose... Seima gal supras, sakys, perkaito mamytes galvele:)..
    Faina svente:) Dalyvauciau, jei tokia netoliese butu:)Visai pagal Mamontovo daina "Bukim vaikai..."

    AtsakytiPanaikinti