2009 m. balandžio 24 d., penktadienis

KraunamKaimynams ir šniokščiam dulkes

Vienoj knygoj Beigbederio personažai sušniokštė savo draugo pelenus vietoj kokso. Mes taip sušniokštėm Kambodžos kelio dulkes. Persiritom per sieną stebėtinai sėkmingai vos per pusvalandį, per kurį du pasieniečiai savo kataloguose ieškojo valstybės Lithublablableinia. Tada sėdom į "taksą" - Toyota Camri, persisukusią nuo duobėto kelio reumato, kaip makaronas, ir 160 km dardėjom 4 valandas. Didelę dalį tokiu žvyrkeliu, kuris per kondicionieriaus angas mus ir salono interjerą vaišino saldžiomis smėlio dulkemis:) Šiandien mėgaujamės šaltu alumi ir stebimės kada khmerai išmoko taip gerai kalbėti angliškai. Prancūziško stiliaus kolonijinėse užeigose iš terasų stebime gatvės gyvenimą ir khmerų šokius. Kambodžoj esame 7 valandas ir jos mums kol kas labai patinka. Beje, sėdim mieste SiemReap, išvertus - "NugalėjomeTajus". Jei pritaikytume šį modelį Tėvynei, tai Šiaulius reikėtų pervadinti į "PakrovėmLatviams". Nors ir šiaip Šiauliai, mūsų mylimas miestas, gali drąsiai vadintis "KraunamPilotamsIrakoKaroVeteranams":) Linkėjimai šeimai, draugams ir miesto svečiams. O cia centrine SiemRiep gatve - pusiau asfaltuotas zvyrkeliuks, triuksmingas ir dulketas.

6 komentarai:

  1. tėvynė iš didžiosios? netrukus, akivaizdu, pamatysim postą apie prašymą suteikt dvigubą pilietybę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rengiuosi 2045 m. Prezidento rinkimams:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, as gincyciausi, kad sitas kelias asfaltuotas. Jis tokios geros bukles, kad mums kazkada atrodes baisus Papes vieshkelis, palyginus su dotuju kambodzietiskuoju, atrodo lyg super best autostrada

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki,
    nueikit i Red piano restorana - kavine. Ten puikus maistas, ir terasa smagi - sedi virsuje, ziuri, kas vyksta naktineje falangu gatveje.
    O mes Vilniuje dviracius minam, saules vonias SMC kavinej priiminejam :) Linkejimai nuo Piterio! Jis dabar nori buti dive instruktorius. Nardymo kompo niekaip nuo rankos nenusiima, vis glosto ji:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Su mama juokiamės iš to "PakrovėmLatviams" :) ir nusprendėm jog tikrai skambiam vietovės pavadinimui visai nereikia didelio originalumo. Cool vaizdeliai, labai charakteringas namelis ant pastolių, palmės, dulkėti keliai. Trūksta tik smuglerių gango su mečetėm :).
    Lietuvoj jau skleidžiasi pavasaris, greitai oro temperatūra pasivysim Aziją.
    Mintyse apkabinam, siunčiam linkėjimus. Sėkmes pažintyje su Kambodža!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yes, matem Red Piano, bet dar nebuvom ten. Paprastai valgome gatvej po tentais Red Piano papdej. Ten tokie fuit shake'ai!!!!!!
    Kol vaziavom zvyrkeliu, tokiu lusnu ant pastoliu matem begales. Kaip tik buvo vidurdienis, tai vietiniai susede po nameliais valge, lose kortom arba suposi hamakuose, pakabintuose tarp pastoliu. Bevei idile, tik kad 40 laipsniu karstis :)

    AtsakytiPanaikinti