2009 m. balandžio 10 d., penktadienis

Dvylika pirštų

Tailandietiško masažo kursai prasidėjo malda. Malda už mokytojus, už masažo išradėją, už Budą, – atvirkštine tvarka, aišku. Suėjom visi į kambarį, visi murma, dainuoja, o man juokas ima, nes,aišku niekas man nepasistengė nieko paaiškinti, kaip už ką, dėl ko ir ką man daryti. Paaiškinimas atėjo vėliau. Mokytoja – trisdešimt vienerių linksmų plaučių tajė, gerai kalbanti angliškai, net puikiai juokaujanti angliškai, na ir dar keletas padedančių mokytojų – ant kurių treniruojamasi ir kurie treniruoja. Pirma sesijos dalis, pirmi aiškinimai ir rodymai, pirmi dešimt judesių – viskas aišku, antri dešimt – kiek nebesuprantu, bet dar seku, trečia dešimtis – gal sustokim, ketvirta dešimtis, oj, palaukit, nebežinau jau, pamiršau pirmus dešimt. Ir tai tik pirma dalis iš penkų. Ateina laikas masažuoti man pačiai. Kiek nejauku,nes Thai masažas - giluminis, tai man nedrasu iškart įsiveržti į žmogaus audinius, ypač kai tik mokausi, nežinau, ar teisingai, ar ne. Mano modelis - tajuss Teen – gražutis čiuplutis vaikinukas, kuris turi .... o dieve....dvylika rankos pirštų. Nemeluoju. Iš kiekvienos rankos nykščio išauges dar vienas pirščiukas su sąnąriu ir nageliu. Privalau negalvoti apie tuos pirščiukus ir teisingai daryti judesius. Kai netikėtumo šokas praeina, pradeda prakaitas mušti, kai pagalvoju, kaip reikės pereiti prie pirštų masažavimo dalies...Kokį būdą tiems pirščiukams pritaikyti? Ar čia ką pajuokauti, ar nepastebėti... Bet ir pirštų masažas praeina normaliai, nieko ekstra man nereikia daryti, pamasažuoju tiesiog tradicinius penkis vienos ir penkis kitos rankos pirštus ir tiek. Beje, Teen labai geras masažo mokytojas ir pats puikiai daro masažą. Dvylika pirštų - ne kliūtis eiti ir daryti, kas patinka. Tai yra nuostabu. Tai, kad išsigandau dvylikos pirštų tik parodė man mano ribotumą ir dar kartą priminė, koks pasaulis yra nuostabus ir įvairus. Ir kaip gerai, kad atvykau į Tailandą, į Chiang mai ir ėmiausi masažo kursų, ir pamačiau žmogų su dvylika pirštų. Tai sakau labai nuoširdžiai - tegu tai būna kažkas naujo mūsų ironijos kupiname bloge. Juk tuoj Velykos...

7 komentarai:

  1. jei pasakyčiau, kad trūksta iliustracijos, būtų kiek aštru, įtariu... leiskit tiesiog pasidžiaugti jūsų atradimais ir tuo, kad mes su giedrium kol kas laimim - aistis dar nepasirodė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, Redai, butu per astru.
    beje, sianakt sapnavau, kad jis grizo ir sake - eina na, kaip buvo sunku:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rita, o jauti, jei Aiscio atradimai bus dar stipresni.. ? :) Bolejinu, kad tokiu ir panasiu jausmu, kaip sio posto pabaigoje, butu kuo daugiau:) Labai dziaugiuos uz Tave:) Klausyk, o kai jis daro masaza - tai jau gaunasi ko gero kazkaip ypatingai?..

    AtsakytiPanaikinti
  4. vajetus, neaaaaa!!!!!!!!!:)Jei but daromas masazas dvylika pirstu, mes apie tai jau butume suzinoje, Delfi skyrelyje 'idomybes', manau. Del tikslumo - pirsciukai maziukai, niekam nereikalingi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apie pirštus. Maximoj susitikau pardavėją su dviem pirštais.. Kai tas pats netikėtumo šokas praėjo, pati savo reakcijos susigėdau, - na, kas gi čia tokio nepaprasto??
    atradimų būna visur. kasdien. tai va.

    AtsakytiPanaikinti
  6. oi geras! čia tokiems pradedantiems masažo mokymai nuo nulio geriausi, kai kažkas atsitinka netikėto ir reto, kaip toks klientas, kuris jums išpuolė.. patirtis.

    AtsakytiPanaikinti