2009 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Ego needs some meditation... (II)

...pasakė Rita ir išvyko į dešimties dienų meditacijos kursus pas budistų vienuolius į Wat Ram Poeng. Tuktuku iš Chiang Maijaus į vienuolyną tolstančios žmonos nenufotografavau. Fotoaparatas iškeliavo kartu su Rita. Ji sakė, kad grįžusi brūkštels gerai iliustruotą įspūdžių įrašą. Man jau dabar varva seilė.

Dar ji sakė parašyti, kad aš pasilieku rojuje. Rojus tai yra švarūs svečių namai ramioje Chang Maijaus alėjoje, ranka pasiekiamas stogą raunančio skonio maistas jaukiose kavinukėse su sodais vidiniuose kiemeliuose, tajų masažas kur bepasisuksi, didelis kambarys su net DVIEM langais į rytus (tad žadina ne žadintuvas, o saulė ir paukščiai), televizorius su BBC, CNN ir Al Jazeera, padorus Wi-Fi su Skype ir vaisiai, kiek nooooooori šviežių vaisių. Taigi turiu puikias sąlygas darbui prie idėjų, kurių su Rita prisigalvojome keliaudami. Žodž, abiem liuks.

Ir dar. Jei neramu dėl mūsų žygių pas budistų vienuolius ar mūsų religinės orientacijos, sklaidau abejones. Esame, kuo buvome - krikščionė ir tikintis filosofija ir fizika. Meditaciją pamėgome, nes ji treniruoja protą, kaip kad mankšta treniruoja kūną. O budistus mylime už tai, kad jie geriausiai pažįsta tą keistą mechanizmą - žmogų.

13 komentarų:

  1. Laukiame Jusu Lietuvoj!

    Tikimes, nepasididziuosit ir sudalyvausit musu "azijatu" susitikimuose, mes jau viena buvom susiorganizave su Karoliu, Edita, Laimona ir Martynu.

    Megaukites paskutinemis savaitemis, isspauskit Tailanda kaip citrina ;)

    paskaicius Jusu post'us vis sugriztu i Azija, jau planuojames kita (nors ir trumpa, atostogine) kelione i ta puse.

    iki!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kotryna, aišku, kad prisijungsim. Beje, Sraigės sakė, kad važiuojat atostogų į Rytus. Jėga! Super, kad nelaukėt nežinia kiek. Aziją, panašu, reikia įkvėpt ir ragaut kad ir po truputį bet nuolat :) Iki greito Vilniuje.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rytis mane paskyrė azijatų susitikimų pirmininku, tai laukit oficialių kvietimų grįžę, kitaip atleis mane iš pareigų :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Azijatai :))))))

    Na,šįkart man tai visai ramu, ne taip kaip aną kartą :)) Tik galvoju, kaip Ritutė ištvers nekalbėjimą????
    :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. vėl užčiuopiu nišą statymams:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pabūsiu "blogasis" policininkas: statau, kad ne!:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. ... ir toliau jie kalbėjos tylėdami. Tobula.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Milda, prizas - du bilietai į kiną. OK? Jei grįžta po 10 dienų, jūs mums iškilmingai įteikiate, o jei grįžta anksčiau - mes jums iškilminai įteikiame. Tinka? Jurgi, jėga citata!

    AtsakytiPanaikinti
  9. ar tai reiškia, kad 10 dienų bloge irgi bus tylu?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Milda, super:) Vaida, įrašų greičiausiai nebus, nes mano dienos vienodos. Visus nuotykius atidėjau į šalį ir pasišvenčiau darbui. Iš namų išeinu tik vaisių ir pasivaikščiot:) Bet tylu taigi nėra. Pokalbiai vyksta komentaruose.

    AtsakytiPanaikinti