2009 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Prabangus Luang Prabangas

Žinojau, žinojau, sakė mums visi, kad Luang Prabangas - labai gražus, bet vis tiek nustebome pamatę šį miestą. Nida, Rivjera, Pietų Italija, tvarkingas New Orleans, jei klijuoti etiketes. Jei neklijuoti - gražiausias Laoso miestas, Unesco saugomas dėl unikalios architektūros ir, matyt, dėl prabangos atmosferos mieste. Nesitikėjau, kad Azija gali būti tokia, bet ką aš, juk tokia ir yra Azija. Miesto įspūdžio net nesugadino lao verslininkai, melagėliai tuk-tuk vairuotojai ir svečių namų šaukliai, stotyje užgiedantys vieną kainą, o atvykus sakantys, kad nieko nežinau, mokėkite daugiau. Mes nusprendėme parodyti nesąžiningam budistui, kad taip elgtis negalima ir atsisakėme jo labai gero viešbutuko. Užuot nukakome į LP pirmą numerį, kuris, aišku, švelniai tariant ne koks. Pavyzdžiui, vanduo įjungiamas tik paprašius, tai reiškia, kad naktį jo nebus, dieną grįžus iš karščio - irgi nebus. Naktį kambary nėra kuo kvėpuoti, tai užuot miegoję, ėjome pasivaikščioti. Bet anokia čia problema, jau persikėlėme į kitą, dar geresnį. O toliau, ką, ramūs rytai, laikraščiai, bandutės, nepadoriai garsiai šliurpiami vaisių kokteiliai ( atsigriebiu už vaikystę, kai mama to neleisdavo daryti) ir karštis karštis karštis.

5 komentarai:

  1. Aisti, kokia kalba laikraštis? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. anksčiau nedrįsau klaust, bet dabar matau, - pakabukas vis dar yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, del to daikto, kuris ant kaklo... zabarauskas su "cepka"?! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ech, tas karstis... Grizome ir mes i tropiku zona, baigiu isvirti vien sededama interneto kavineje, kas darosi lauke baisu pagalvoti... Stiprybes jums, likimo draugai! :))

    zydre

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žydre, yes, žodis "švirt" yra itin tikslus. Visą šią naktį ne miegojom, o virėm. Nepadėjo nei fenas, nei šlapi rankšluoščiai, nei naktiniai dušai,nei Mocartas, nei Wagneris, nei nuobodžios audio paskaitos. Rytą abu jautėmės kaip po isterijos priepolių. Todėl šiandien paskyrėm tik kūnui ir sielai - žolelių vonios, masažai ir internetas. Keliauti yra juodas darbas. Boicai, cepkė laikosi stipriai gerai. Tik ta, kuri kabinama ant kuprinės, pasiligojo. Nuo saulės suskeldėjo ir trūko apsauginis apvadas. O tiems, kas nežino, pranešu, kad ant kaklo kabo Redo dovanotas GI tag'as, su įspaustu įrašu: "Aistis Zabarauskas, Lithuania, Asia Tour '09". Aura, laikraštis "Bangkok Post". Geriausias laikraštis anglų kalba pietryčių azijoje. Puikūs verslo ir IT priedai, o apie vedamuosius išvis patyliu - žodžio ir kandumo meistrai. Bet be pagiežos ir įžeidimų, kaip Valatka.

    AtsakytiPanaikinti