2009 m. birželio 19 d., penktadienis

Tuščias paplūdimys

Mes tylūs. Kelintą dieną tyliai leidžiame Hoi An. Tyliai, nes vėl ilsimės. Tai reiškia, kad ilgai miegam, atsikeliam lėtai, pusryčiaujam ilgai, vos vos slenkame miesteliu, susigalvojam pramogų. Pedikiūras manikiūras, kirpykla, masažas, siuvykla. Mūsų gatvelėje su mumis jau sveikinasi visų paslaugų tiekėjai. Labiausiai nuo to kenčiu aš, nes visi naujieji 'draugai' nori mane paliesti, meiliai įžnybti, patapšnoti per veidą - čia didelės pagarbos ženklas. Susitikome su Karoliu ir Edita - sprinteriais - malonu visą vakarą lietuviškai šnekėti ir geruoju Lietuvą minėti. O tų pažįstamų kiek bendrų....Sprinteriais juos vadinu, nes kol mes išsikrapštysime iš Hoi An, spėju, jie jau penkias valstybes bus spėję aplėkti:) Šiandien dar buvome tuščiame paplūdimyje. Atmynėm dviračiais, susiradom pavėsį ir kėdutes, įsitaisėme. Aišku tuoj pribėgo moteriškės siūlančios pirkti nesąmones. Maloniai atsisakėme. Tai jos prisėdo šalia. Turėjome tyliai kalbėti, kad neprižadintume jų dirbančių. Maždaug apie ketvirtą, kai mane įveikinėjo popietinis mieguistumas, paplūdimys buvo dar tuščias. Prieš užsimerkiant mačiau vieną kitą moterėlę su keistais rakandais traukiančias palei jūrą. Kai atsimerkiau, pamačiau štai ką. Geras skruzdėlynas. Keistuoliai europiečiai - kas gi prie jūros sėdi, kai karšta. Vietiniai čia šeimomis traukia vakarop, kai nebe taip karšta, sėdi, valgo kilnojamuose moterėlių restoranėliuose ir kaifuoja sau gražiai. Niekaip nesupratau, kodėl visi grūdasi į vieną vietą, kaip tyčia prie mūsų išsirinktos ramios vietelės. Gal dėl to, kad čia labai gražūs saulėlydžiai. Mes dabar tokie - apsikirpę ir pailsėję, siunčiam jums linkėjimus iš raudono tuščio paplūdimio.

20 komentarų:

  1. cacučiai ;)

    kam respiratoriai pas vietinius? swine flu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va va, laukiau kada susikirs jūsų ir Karolio keliai :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Respiratoriai, Redai, atseit nuo užterštumo - miestuose. Bet prie jūros tai nuo saulės - čia gi bais negražu būti įdegusiu. Bet respiratoriai - atskira mados šaka - būna įvairių splavų, įvairių teksūrų, su šuniukais, drugeliais, kaukolytėmis.
    Taip taip Nerijau, spėjom su Karoliu ir tave apšnekėti:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, aptarėm TSPMI alumni - Nerijų, Paulių, Donatą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaliegos, o čia tikrai yra taip, kad negalima "nukirsti" teksto? Tarkim, rašai labai ilgą rašliavą ir nenori, kad ji visa būtų pirmame puslapyje, tada tik čiaukšt ties antra pastraipa ir įdedi nuorodą į tolimesnį tekstą, a?

    Nerandu kažkaip šito pribumbaso, nors iš esmės platformos valdymas patogesnis, nei livejournal ar blogas.lt

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man tai būtų labai įdomus išsamesni įspūdžiai apie visus tuos vietinius paslaugų tiekėjus - pedikiūras, manikiūras, ir t.t. por favor.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Si, Vaidut. Pedikiuras - nieko panasaus i lietuviskaja paslauga, po kurios jauti, kad kojos kilogramu palengvejo.Cia - tik nagu prieziura ir lakas. Manikiuras - same same. Zodziu, nieko ypatingo, uztrunka valanda, kainavo 5 JAV dolerius.
    Uz kirpima Aistis mokejo 4 dolerius, i kaina iejo du puodeliai labai skanios prieskoniu arbatos, komplimentas, pokalbis su dviem vietnamietem ir atpazinimas po dienos papludimy. Manyciau, kirpimas - geresnis dylas:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kiaulia, mes nebandėm, bet, panašu, kad tokia opcija yra. Eik šiuo keliu: Settings - Formatting - Show Link Fields, tuomet padaryk YES. Turėtų veikt, jei čia tas reikalas. Beje, ta proga paklausiu visų mūsų svetelių - ar jums labiau patinka skaityti blogą, kai visas tekstas yra pirmame puslapyje. Ar būt geriau, jei pirmame puslapyje būtų pavadinimas ir viena pastraipa, o į visą įrašo tekstą nuvestų nuoroda? Cheers

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aisti, dėkui, pabandysiu.

    Dėl klausimo - jūsų įrašai nėra per ilgi, jie visiškai gerai atrodo pirmame puslapyje be nukarpymų. Būtų mano valia, dar padidinčiau nuotraukas. :)

    O mes štai šniukštinėjamės naujų namų mūsų crossroad.lt - dabartinė turinio valdymo sistema jau užkniso juodai. Kai kiekvieną nuotrauką tekstui reikia įsikelti atskirai, dar galiu kentėti, bet kai tą patį iš naujo reikia daryti ir nuotraukų albume (kaip lietuviškoje, taip ir angliškoje versijoje), pradedu suprasti, kad yra geresnių būdų laikui leisti. :)

    Dar kalbėsiuosi su tiekėjais, bet gali būti, kad ateityje pereisime ant blogo platformos. Blogger atrodo tikrai user friendly, bet dar turiu išsiaiškinti kelias smulkmenas, prieš priimant sprendimą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Bloger yra tikrai paprasta, bet gali būti labai ribota, jei norėsi ateityje šiek tiek komercializuoti savo portalą;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nerijau, jo, apipletkinom visus :P

    Linkejimai is Filipinu - jokiu taifunu kol kas, tik atsipute vietiniai, jega :) Bijau, kad 5 valstybiu nespesim aplankyt, nebent jus iki liepos vidurio prasnaustumet Hoi An'e - bet vizos neleis:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Laba diena. Esu laikraščių "Kauno diena" ir "'Vilniaus diena" priedų "Šokoladas ir "Šeima" redaktore Asta Cibienė. Labai norime virtuliai pakalbinti apie Jusu nepaprasta kelione po Azija, kuri, kiek suprantame, tesiasi jau ne viena menesi. Ar rastumete noro ir laiko? Is anksto dekui uz atsakyma. Pagarbiai - Asta a.cibiene@diena.lt

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai grazus apsikirpe.Aistis kazkodel pasidare pailgo veido nors as ji pazinau apskritaveidi

    AtsakytiPanaikinti
  14. nieko, grįš ir pasitaisys, kaip žemaičiai sako.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Va va as irgi ka tik Redui sakiau, kad Aistis kazkoks subloges :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sorry. Ne sublogęs ar ištysęs. Pasitaisęs ir pagyvėjęs. Pirmą kartą nuo paauglystės esu teisingo svorio :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Nekenciu tokiu komentaru..."Subloges"...Gryna lietuviska "ch...nia"...argi, tai svarbu, kaip atrodai???..
    Pagalvokit, kiek parvez ispudziu ir atsiminimu!!!
    Kiek pasakojimu bus ir patarimu!!!...Kiek vyno bus isgerta???
    Zodziu, lietuviai-Idomi tauta, ypatingai Issilavinusieji???...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kuo įdomūs lietuviai ir kuo įdomūs išsilavinusieji?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Lietuviai is vis niekam neidomus, net patys sau!!!...Niekam ne paslaptis, kad esame pavydus, gobsus ir tinginiai...(Tokia uzsienieciu nuomone!!!)
    Issilavine - (tame tarpe ir as, esu ekonomikos magistras), didesne dalis yra arogantiski, pasipute, savimi patenkinti individai..."Viska zinau, galiu komentuoti"...Cha...

    Nenorejau sukelti kazkokio gincio, tiesiog norejau ispeti, kad kai grisite, jus apziurines, vertins, ir saaaaaaakys "Sublogote" arba "Priaugote" ir t.t. ir pan...Na, bet jus turbut jau turite stipria "oda", atsilaikysite!!!..
    Sekmes keliaujant!!!...Ir dazniau rasykite!!!

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nu jo, musu cia kasdien klausia kodel neturime vaiku arba kiek uzdirame - ir cia no problem tokie klausimai:) Zmones is prigimties smalsus.

    O del zmoniu apibudinimo - irgi nesutinku:) Bet ir gerai, kad daug nuomoniu egzistuoja, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti