2009 m. birželio 2 d., antradienis

Svečiuose pas Akha gentį

Šlapia, lyja, molis. Šilkverpiai pietums. Saugokis dėlių. Džiuglių keliukas į kalną. Staigus nusileidimas žemyn. Šliuožis žemyn. Balti baltiniai jau nebe balti. Kaimelis ant kalno. Akha Pauvan. Molis. Nosį riečia kvapas. Palaidos kiaules ir paršiukai. Nuplyštkelniai vaikiukai. Didelės smalsios akys. Mėlynos burnos. Falang Falang. Molis. Kiaulės. Lūšnelė, kurioje gyvensime. Tikrosios love shack - vyrai jose patikrina, ar moterys vaisingos. Vienaakis virėjas. Pakeleivio vokiečio klausimas - Ar šiame kaime yra dušas? Mes žiūrim kaip jie maudosi. Visi žiūri, kaip mes maudomės. Šunys valgymui. Plikakrūtės Akhos. No foto. Masažas vakare keliantis juoką. Mes juokiamės iš jų masažo, jos juokiasi iš Aisčio juoko. Pasipuošę sugužėję jaunuoliai mūsų pasižiūrėti. Foto please. Lietus lietus lietus. Molis. Kiaulės. Miegas virš kiaulių guolio. Žviegia, nes bijo lietaus. Rytas. Kiaulės. Molis. Kelias aukštyn žemyn. Upeliai. Molis. Dėlės nebe tokios ir baisios, kai įsisiurbia. Kelnės nebe juodos, o rudos. Pagaliau miestelis. Karštas dušas - civilizacijos stebuklas.

15 komentarų:

  1. wow. Rita - čia šedevras so far.

    beje, Aisčio juokas daug ką prajuokina :))))))))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kodėl liežuviai mėlyni?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geriausias dalykas - kiaules. Ypac kiauliukai. :)

    kiaulia

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siuvenyriniu rupuziu tame kaime - ne bu vo.Falshas, tas kaimas, juk Bankoke Akhos geriau zino, kad yra tradicinis ju genties siuvenyras.
    Burnos melynos, nes jie kramto kazkoki augala bet kadangi musu gidas kalbejo 'excellent english' tai kai paklausem, ka specificeski jie valgio, jis tepasake " sorry, i dont know". Moterys tai tabaka kramto, nes juodi dantys - labai grazu.
    OI, valdai, tau ten butu buves rojus, nes ten ir buvo kiauliu rojus.Smagiausia buvo, kai nakti tos dvi kiauliu seimynos, kurios po musu lova miegojo, susispiete i viena, kad silciau butu ir musu nugaros liete ju nugaras, per plona bambuku sluoksni.MMM, buvo silta ir jauku:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip skaniai skamba - šilkverpiai pietums :)

    Lojali jūsų kelionės įspūdžių skaitytoja.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šilkverpiai gal ir "skamba skaniai", bet atrodo tai šiaip sau.. ragavot? kokie įspūdžiai?

    Kita lojali skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  7. La,

    Ilgai buvau tik lojali skaitytoja ir stebetoja jusu keliones, taciau, Rita, sis post'as isverte is koto ir nesakykite, kad buvo nefaina.

    Linkejimai nuo 304.

    Beje si penktadieni savo chatoj darau vakareli, mielai kvieciu:)))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gal ir nevalgyčiau tų šilkverpių, bet literatūriškai...laaabai gražu:)

    Tikrai, parašykit - ar skanu buvo !?

    Lojali

    AtsakytiPanaikinti
  9. Negaliu patiket kad valget silkverpius.rita apie ka galvojai kai kandai .gal apie virtas bulves

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ištiesų apsilankę kaimelyje atsišviežinom visus iki šiol turėtus jausmus ir patyrėm naujus. Kai išnirom iš miško takelio ir pamatėm kaimelį ant kalno keteros, kaip pirmojoje nuotraukoje, tai tikrai pasijutom, kaip ekspeditoriai iš Žiulio Verno knygos, atradę čiabuvų kaimelį. O toks jausmas - visada labai malonus. Gal tas pasaulis ne toks jau ir išvaikščiotas? Na, žinoma, vaikai kaimelyje turėjo elektroinius laikrodžius, o miestelio turtingiausias ir dar vienas turėjo po motociklą - raudoną ir mėlyną. Po to, kai apsilankė pas mus pašiūrėje, kaimo jaunuoliai kitam kaimo gale leido Laosietišką popsą - bet vis tiek tai archaiškiausias vaizdas, kurį esam matę.
    Dėl šilkverpių. Apie jų skonines savybes geriau galėtų papasakoti Aistis, nes aš iš streso, kad juos valgau, nelabai ką prisimenu. Kažkokie tokie kieti baltymai, kaip kokia kieta cukinija. Tikrai nieko šlykštaus. Bet, Adele, matyt būsiu tavo dukra - kokias dešimt minučių įtikinėjau save, kad nieko tokio tie šilkverpiai, kad čia tik pavidalas man neįprastas, kad kiaulės gal net baisesni gyvuliai, bet kaip reikėjo paimti tą vabaliuką į ranką ir įdėti į burną, buvo be galo britku. Tai aistis paėmė jį ir idėjo man į burną:)Gerai turėti vyra tokiais atvejais:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tokiais atvejais... Gerai, kad laiku perėmiau kompą... Šilkverpiai neypatingi. Mažos baltymų dešrelės. Be ypatingo skonio, tiesiog minkšta (ne kieta) masė, kurią burnje sumaigai ir nuryji. Vaizdas daug įspūdingesnis už skonį. Bet šiaip, šilkverpių gyvenimas liūdnas - gamini aukso vertės žaliavą siūlams, o po to tave pagarina ir suvalgo. Nuvarytiems arkliams pabaiga lengvesnė. Dar apie Akhas. Rita užsiminė apie meilės namelius (nuotraukoje tai tie maži inkilėliai ant keturių kojų). Juose veiksmas vyksta toks - sutuoktinio ieškanti pora (merginos paprastai būna 13-14 metų, vaikinai 15-16) ten praleidžia naktį. Jei mergina pastoja, jie gali tuoktis. Jei ne - imi kitą partnerį/partnerę ir mėgini toliau. Tik vaiką užmesgusi pora galoi tuoktis. Neblogai.

    AtsakytiPanaikinti
  12. neblogai... matyt ir Rita laiku kompa perėmė :)

    AtsakytiPanaikinti