2009 m. birželio 29 d., pirmadienis

The best of + Bonus tracks

Žmogus - nuostabi būtybė, tikrai, o jo fantazija - beribė. Šias banalias tiesas aš kasdien iš naujo atrandu. Štai aplankėm Cao Dai religijos pagrindinę šventyklą Tay Ninh miestukyje. Vietnamiečiui Ngo Van Chieu Dievas liepė įkurti naują religiją, ką jis ir padarė 1926 metais. Kartu su dar 28 draugais sukūrė Cao Dai bibliją (galvoju, ar opiumo pypkės buvo užkurtos jiems bekuriant). Kad nereiktų išradinėti dviračio, Van Chieu sumaišė septynių religijų geriausias vietas ir sukūrė Cao Dai. Tai lyg koks Islamo, Budizmo,Protestantizmo, Konfucionizmo, Taozimo geriausių dainų albumas, "The best of.." su keliais "Bonus Track". Bonusai visų įdomiausi. Pavyzdžiui, vienas iš Cao Dai šventųjų - Viktoras Hugo (nes užtarė skriaudžiamuosius), pagrindnis simbolis - kairė akis (su antakiu), šventyklos puošiamos lyg saldainis (ant bokštų - karvės), maldininkai ir dvasininkai - gera personažų mišrainė (Aistis vėl jautėsi kaip "Žvaigždžių karų" epizode). Bet šeip tai pirminė šios religijos idėja labai graži - suvienyti žmoniją bendra Aukščiausiojo idėja, kad, nepaisant nedidelių skirtumų tarp žmonų ir religijų, pasaulyje vyrautų taika ir supratimas. Jie patys sako:"CaoDai does not seek to create a grey world, where all religions are exactly the same, only to create a more tolerant world, where all can see each other as sisters and brothers from a common divine source reaching out to a common divine destiny realizing peace within and without." Pilkumo čia tikrai nėra: Trys šventieji - vietnamietis poetas Nguyen Binh Kiem, Kinijos revoliucionierius Sun Yat Sen ir Viktoras Hugo. Rėkiančiai linksma Katedra Karvė, sauganti pasaulį Mišių metu Kairioji akis
Šiuo metu yra apie tris milijonus šios religijos išpažinėjų, Caodaistai planuoja, kad kažkada visas pasaulis išpažins šią religiją.

6 komentarai:

  1. Labai graži jūsų nuotrauka šią savaitę

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi, aciu, zinai, keliaudamas isgrazeji zmogus - pavirsti i vietnamietiska water puppet:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ei kur prapuolet, kaip Jonines atsventet?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar pablūdot? Kur?
    Jau mintinai moku paskutinį post'ą.... :))))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai mes to ir norejom, Jurgi, kad ismoktum mintinai apie Cao dai:)
    Ne ne, cia musu nauja taktika - rashyti mazai, kad niekas nezinotu, kaip mums sekasi ir daugiau rashytu laisku mums tiesiogiai:)
    O seip jei ne teisybe rahsyti, o juokauti, tai Malaizijoj brangus internetas:)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. ok ok :)))))))))

    erzinkite erzinkite... :))))))))

    sugįšite jūs man į Vilnių... :DDDDDDDDDD

    AtsakytiPanaikinti